Кращі клуби УЄФА - Шахтар різко піднявся в престижному рейтингу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Кращі клуби УЄФА - Шахтар різко піднявся в престижному рейтингу

Кращі клуби УЄФА - Шахтар різко піднявся в престижному рейтингу
Джерело:  online.ua

Розгромна перемога донецького футбольного клубу "Шахтар" над німецьким "Вольфсбургом" дозволив українській команді зміцнити свої позиції в рейтингу кращих клубів УЄФА. Після виходу в чвертьфінал Ліги Європи, українська команда піднялася на 15 місце клубного рейтингу, в якому обійшла титуловані італійські клуби "Рома" і "Наполі", передає ONLINE.UA.

Кращими клубами УЄФА в рейтингу є мадридські "Реал" і "Атлетіко". На третьому місці знаходиться іспанська "Барселона". У ТОП-10 входять також: мюнхенська "Баварія", італійський "Ювентус", англійські "Манчестер Сіті", "Ліверпуль", "Манчестер юнайтед" і "Арсенал".

Важливо відзначити, що успішний результат "Шахтаря" в грі з "Вольфсбургом" приніс також 3 очки Україні в таблиці коефіцієнтів УЄФА і дозволив гарантувати в ній 10 місце. Це означає, що Туреччина і Австрія, які втратили своїх останніх представників в єврокубках, не зможуть обійти українську асоціацію. У разі наступних перемог "Шахтаря" Україна має шанс обійти в рейтингу Нідерланди. Для цього "гірникам" буде досить вийти в півфінал, щоб гарантувати Україні 9 місце в таблиці коефіцієнтів.

Нагадаємо, 5 серпня "Шахтар" і "Вольфсбург" провели матч в рамках матчу-відповіді 1/8 Ліги Європи. Поєдинок завершився розгромною перемогою "гірників" на останніх хвилинах гри з рахунком 3:0. У підсумку, "Шахтар" завдяки перемогам в обох матчах (5: 1 загальний рахунок) вийшов в 1/4 фіналу Ліги Європи поточного сезону. Наступним суперником "гірників" стане переможець пари "Айнтрахт" - "Базель".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що донецький футбольний клуб "Шахтар" став найкращим серед українських клубів в престижному рейтингу Euro Club Index"Кращі клуби Європи". Він зайняв 18-е місце в списку з рейтингом 3 245. У список найкращих європейських клубів також включили ще три українські команди "Динамо", "Зоря" і "Олександрія", але вони зайняли в рейтингу 67, 130 і 188 місце відповідно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?