Вже з 1 вересня - у Зеленського повідомили чудові новини українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже з 1 вересня - у Зеленського повідомили чудові новини українцям

Вже з 1 вересня - у Зеленського повідомили чудові новини українцям
Джерело:  interfax.com.ua

6 серпня український глава Володимир Зеленський подасть на розгляд Верховної Ради законопроєкт про підвищення мінімальної зарплати в Україні до 5 тисяч гривень. Цей законопроєкт нардепи розглянуть вже в кінці місяця, для чого зберуться на позачергове засідання. Заступниця глави Офісу президента Юлія Ковалів на брифінгу повідомила, що підвищення заплановано вже з 1 вересня, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні президент внесе до Верховної Ради законопроєкт, яким передбачено вже з 1 вересня підвищення мінімальної зарплати до 5 тис грн. Це перший крок, щоб поліпшити соціально-економічні гарантії працівникам України", - уточнила Ковалів.

Чиновниця зазначила, що ОП розраховує на те, що парламент швидко відреагує на доручення Зеленського і розгляне законопроєкт про підвищення зарплати в Україні на позачерговому засіданні в серпні.

Також Ковалів запевнила, що джерело фінансування для підвищення зарплат в Україні є. Воно з'явилося завдяки економії на обслуговуванні державного боргу.

"Минулого тижня уряд схвалив макроекономічний прогноз на наступний рік, в якому передбачений підвищення рівня мінімальних зарплат ще в два етапи - до 6 000 і 6 500 гривень до кінця 2021 року", - додала представниця ОП.

Ковалів нагадала, що бюджет на 2021 рік, який уряд подасть до парламенту до 15 вересня цього року, буде складений з урахуванням підвищення зарплат в Україні.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року мінімальна зарплата в Україні становить 4723 гривні, але в середньому українці отримують понад 10 тисяч гривень на місяць. Правда, через економічну кризу, викликану пандемією коронавірусу, в останні місяці доходи громадян України суттєво знизилися - в квітні цього року середній рівень зарплати в Україні становив 10 430 гривень, хоча за місяць до того цей показник досягав 11 446 гривень.

Важливо відзначити, що з 1 вересня українські влада обіцяє підвищити зарплати і медикам. Всім лікарям незалежно від посади підвищать оклади на 75%, середньому медичному персоналу - в розмірі 50% мінімальної зарплати (в грошовому еквіваленті це приблизно 2 360 гривень), молодшим медичним сестрам - в розмірі 25% (орієнтовно 1 180 гривень). На це буде виділено додаткових 8 млрд гривень в бюджеті країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін повідомив чудові новини пенсіонерам. Мінсоцполітики розробляє нові соціальні ініціативи, які дозволять підвищити пенсії українцям віком від 75 років. Йдеться про щомісячну надбавку в розмірі близько 500 гривень, на яку можуть претендувати більше мільйона пенсіонерів. При цьому уряд обіцяє, що вже з січня мінімальна пенсійна виплата в Україні підвищиться до 2400 грн, а з липня - до 2600 грн. На таке підвищення можуть розраховувати пенсіонери у віці від 65 років, у кого є стаж для жінки 30 років, для чоловіка - 35 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?