Залишилося 2 дні - журналісти б'ють на сполох через нову серйозну проблему в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Залишилося 2 дні - журналісти б'ють на сполох через нову серйозну проблему в Україні

Залишилося 2 дні - журналісти б'ють на сполох через нову серйозну проблему в Україні

Українські журналісти звертають увагу на те, що ще 8 серпня 2019 го року Національне антикорупційне бюро оголосило підозри менеджерам ДТЕК і членам НКРЕКП в рамках кримінального провадження щодо застосування формули "Роттердам+". Що важливо розуміти, якщо у найближчі два дні Спеціалізована антикорупційна прокуратура не направить цю справу до суд, її доведеться закрити через порушення термінів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "ZN.UA".

"Раніше НАБУ оголосило підозри шести особам у справі "Роттердам +", серед яких, крім Дмитра Вовка (зараз переховується за кордоном) і Володимира Євдокимова (виходить під заставу в 2 млн грн і зараз очолює ДП "Оператор ринку"), були керівник відділу НКРЕКП , заступник керівника відділу НКРЕКП і два представника менеджменту ДТЕК Ріната Ахметова", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що співробітникам комісії слідчі інкримінують використання службового становища з метою одержання неправомірної вигоди третіми особами, вчинене за попередньою змовою, а працівникам "ДТЕК" - пособництво в зловживанні посадовими особами НКРЕКП службовими повноваженнями в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки для громадських і державних інтересів.

Нагадаємо, що 4 роки тому Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у позові до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, яким позивач просив визнати незаконною постанову НКРЕКП про затвердження формули "Роттердам+". Апеляційний адмінсуд і Вищий адмінсуд залишили рішення без змін.

"У січні 2020 року позивач подав до ОАСК заяву про перегляд рішення про відмову за нововиявленими обставинами, але суд повернув заяву, оскільки, на його думку, заявник не є учасником справи. Позивач подав апеляцію на таке рішення і 10 березня суд її задовольнив. Також суд повернув заяву про перегляд рішення для продовження розгляду її суддею ОАСК", - сказано в повідомленні.

Що важливо розуміти, через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне "Центренерго", стали продавати електроенергію дорожче.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ця формула втратила чинність з 1 липня цього року у зв'язку з переходом України на  новий ринок електроенергії. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?