Це перемога - ще одна країна прийняла важливе рішення для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Це перемога - ще одна країна прийняла важливе рішення для України

Це перемога - ще одна країна прийняла важливе рішення для України
Джерело:  online.ua

Українські дипломати домоглися того, щоб Чорногорія внесла Україну в зелену зону і відкрила свої кордони українським громадянам. Таке рішення було прийнято 6 серпня, через кілька днів після того, як влада Чорногорії дозволили в'їзд росіянам без обмежень, що викликало обурення в української влади. Тепер і українцям можна в'їжджати в цю країну без будь-яких обмежень, що в українському посольстві в Чорногорії назвали дипломатичною перемогою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського дипвідомства.

"Дипломатична перемога. Чорногорія включила Україну в свою" зелену зону "і дозволила в'їзд українцям без обмежень. Щиро дякоємо нашим чорногорським друзям і партнерам за довіру і співпрацю", - йдеться в повідомленні посольства України в Чорногорії.

Раніше українці могли в'їхати в Чорногорію тільки в разі організованого прибуття повітряним транспортом на умовах, передбачених Міністерством сталого розвитку та туризму. При цьому туристам з України, які їхали в Чорногорію наземним транспортом, необхідно було надати тест на коронавірус з негативним результатом, який був зроблений не пізніше, ніж за три доби до перетину кордону.

Нагадаємо, на даний момент для України відкрили свої кордони 38 країн, серед них популярні для українців Туреччина, Польща, Хорватія, Єгипет. Країни Євросоюзу поки включили Україну в "червону" зону, для країн якої закриті кордони. Представники ЄС будуть переглядати цей перелік кожні два тижні, щоб додати або виключити деякі країни. Головним критерієм для вирішення в Брюсселі визначили рівень захворюваності відносно 100 тисяч населення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні почали діяти нові правила перетину кордону. За новими правилами українці та іноземці, які приїжджають в Україну з червоної зони, повинні або пройти самоізоляцію протягом 14 днів, або протягом доби здати ПЛР-тест, або надати результати вже готового тіста, зробленого не довше, ніж за 48 годин до перетину кордону - раніше визнавалися результати ПЛР-тестів, які були проведені тільки в українських лабораторіях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?