Зеленський підвищив стипендії в Україні - хто буде отримувати більше
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський підвищив стипендії в Україні - хто буде отримувати більше

Зеленський підвищив стипендії в Україні - хто буде отримувати більше
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський підписав закон про підвищення стипендії в Україні. Документом передбачено збільшення виплат для окремих категорій студентів. Зокрема, більше будуть отримувати діти-сироти та студенти, позбавлені батьківського піклування. Розмір стипендій для них зросте до 3 тисяч гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ОП.

"Відповідно до закону, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа, а також учням, студентам (курсантам), які під час навчання і в віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, надано право на отримання соціальної стипендії , посадового окладу у всіх закладах вищої освіти, незалежно від їх відомчого підпорядкування. Розмір соціальної стипендії, посадового окладу становить не менше 150 відсотків розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, а після досягнення такими дітьми 18 років - 150 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб ", - йдеться в законі.

Підвищені стипендії вищеназвані категорії студентів почнуть отримувати з 1 січня 2021 року, оскільки тільки з цього дня закон вступить в силу.

Важливо нагадати, що з 1 липня 2020 року в Україні збільшився прожитковий мінімум до 2118 грн. Через це соціальні виплати, які до нього прив'язані, виростуть - це пенсії, допомоги по безробіттю, допомоги на дітей, зарплати і аліменти. Втім, це не останнє підвищення в 2020 році. З 1 грудня 2020 року прожитковий мінімум зросте до 2189 гривень.

Важливо відзначити, що реальний прожитковий мінімум в Україні в уряді оцінюють в розмірі 4200-4300 грн. Українцям обіцяють його підняти до цього рівня, але те, що це трапиться в наступному році поки малоймовірно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні змінили правила вступу до вишів  - що важливо знати абітурієнтам і майбутнім студентам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?