Я такого ніколи не робив: навколо глави МОЗ розгорівся новий скандал
Категорія
Україна
Дата публікації

Я такого ніколи не робив: навколо глави МОЗ розгорівся новий скандал

Я такого ніколи не робив: навколо глави МОЗ розгорівся новий скандал
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов виступив з важливою новиною - він звернув увагу на те, що його команда не буде забороняти відвідування церков під час адаптивного карантину. Однак, за його словами, під час богослужінь потрібно краще стежити за виконанням епідеміологічних правил. Свою позицію керівник МОЗ озвучив в ході брифінгу у Львові, передає ONLINE.UA.

"Я навіть не знаю, як це коментувати. Яке закриття церков? Це вже хтось щось самостійно придумав... Звинувачень на адресу церков я ніколи не робив. У висновках епідеміологічних розслідувань зазначено, що посилення розповсюдження коронавірусу відбувається за рахунок транспорту. В деяких районах ми фіксуємо, що це відбувається під час богослужінь. Я сам зокрема є людиною, яка ходить в церкву, і теж інколи спостерігаю недотримання тих правил, які у нас встановленні. Якщо є така проблематика в тому чи іншому храмі, її просто потрібно виправити", – підкреслив очільник МОЗ.

Варто звернути увагу на те, що Максим Степанов таким чином відреагував на новий скандал, який розгорівся навколо нього. Як відомо, нещодавно Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій публічно відреагувала на звинувачення міністра охорони здоров’я. Нещодавно Степанов заявив, що головною причиною зростання кількості хворих на Заході, особливо в селах, є богослужіння.

"Від початку карантину в Україні Церкви і релігійні організації в цілому вживають необхідних заходів щодо безпечного проведення богослужінь, інших релігійних заходів та своєї соціальної діяльності. Багато релігійних громад організували онлайн-трансляції своїх богослужінь, а допуск віруючих у храми і молитовні будинки відбувається за умови наявності захисної маски, з дотриманням рекомендованої урядом дистанції та використанням антисептичних засобів", – наголосили представники церкви.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, що заступник міністр охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу 4 серпня невідкладно звернувся до усіх українських громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?