В Антарктиду в розпал зими раптово повернулися пінгвіни - видовищні фото
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Антарктиду в розпал зими раптово повернулися пінгвіни - видовищні фото

В Антарктиду в розпал зими раптово повернулися пінгвіни - видовищні фото
Джерело:  online.ua

В Антарктиді через аномально теплу зиму сталося несподіване явище - на континет, де зараз розпал зими, раптово повернулися пінгвіни. Тварин помітили на українській антарктичній станції "Академік Вернадський", де пінгвіни зазвичай з'являлися в кінці жовтня. Вчені вважають, що повернення пінгвінів свідчить про глобальні зміни клімату. Видовищні фото повернення пінгвінів в Антарктиду опублікувала прес-служба Національного антарктичного наукового центру, передає ONLINE.UA.

"Світ змінюється, і пінгвіни адаптуються до нових умов - навіть швидше, ніж ми вчимося ці умови прогнозувати", - прокоментували вчені повернення пінгвінів до Антарктиди.

Вони пояснили, що в попередні роки острів Галіндез, де розташована станція "Академік Вернадський", взимку був майже весь скутий льодом, але в 2020 році зима там видалася аномально теплою. Снігу випало всього 46 см, хоча в минулому році його там було в три рази більше - висота снігового покриву досягала 130-150 см. Температура повітря на острові також аномально висока - і часто навіть вище нуля, через що сніг тане набагато швидше.

"Днем сніг тане, денна температура на станції плюсова - сьогодні +2,3 С °, а вчора цілих 4,1 С °", - розповів біолог двадцять п'ятого УАЕ Олександр Салганський.

Нагадаємо, українська антарктична станція Академік Вернадський розташована на острові Галіндез Аргентинського архіпелагу, поблизу Антарктичного півострова. Як структурний підрозділ Академії наук України вона була створена в лютому 1996 року - її передала Україні Британська Антарктична служба за символічну ціну в один фунт стерлінгів. Станцію назвали "Академік Вернадський" в честь одного із засновників і першого президента Академії наук України Володимира Вернадського.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на українській станції в Антарктиді сталася жахлива трагедія- вперше за всю історію там загинув учасник експедиції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?