Це буде скоро - у Зеленського вразили новинами про Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Це буде скоро - у Зеленського вразили новинами про Донбас

Це буде скоро - у Зеленського вразили новинами про Донбас
Джерело:  online.ua

Незабаром між Україною та Росією відбудеться новий обмін бранцями. Офіційний Київ та Москва розробляють план, який можуть втілити протягом наступних кількох тижнів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами очільника Офісу президента Андрія Єрмака, кожна сторона звільнить 100 осіб.

"Київ передав посередникам в ОБСЄ список із приблизно 100 осіб. Я сподіваюся, це буде скоро. Я думаю, що протягом кількох тижнів", - пояснив він.

В офісі додали, наразі тривають переговори з представниками Кремля щодо трьох нових ділянок для розведення військ на Донбасі.

"Сьогодні ми близькі до того, щоб домовитися про три, а може і п'ять нових ділянок", - додав керівник ОПУ.

Слід нагадати, обміни утримуваними узгодили ще під час переговорів у "нормандському форматі" минулого грудня. Передбачалося, що перший після зустрічі відбудеться навесні, однак цьому завадив карантин, введений через коронавірус COVID-19.

Також сторони тоді домовилися про початок діалогу щодо поступового відведення військ від лінії зіткнення. Прогрес у цьому напрямку загальмував разом з переговорами щодо бранців.

Сторони конфлікту в липні узгодили новий режим припинення вогню. З опівночі 27 липня підрозділі Об'єднаних сил фактично перестали відповідати на кожну провокації бойовиків — ті не дотримуються перемир'я повністю.

Як повідомляв ONLINE.UA, четвер, 6 серпня Володимир Зеленський терміново відвідав зону ООС на Донбасі, де в рамках робочої поїздки здійснив візит міста Часів Яр і Бахмут Донецької області.

Після поїздки президент поділився з українцями своїми враженнями. Він був приємно здивований дотриманням карантину жителями Донеччини, кожному з яких подякував за це.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?