Давайте вже задумаємося - українців терміново попередили про загрозу
Категорія
Україна
Дата публікації

Давайте вже задумаємося - українців терміново попередили про загрозу

Давайте вже задумаємося - українців терміново попередили про загрозу
Джерело:  online.ua

В Україні кілька діб підряд реєструють антирекорди з поширення коронавірусу COVID-19. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов попередив про нову епідемічну загрозу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця 6 серпня.

За його словами, водночас збільшується кількість складних випадків та кількість інфікованих серед дітей.

"У нас черговий антирекорд. Сьогодні за добу захворіла 1 453 особи. З них 103 дитини і 93 медичних працівники. Було госпіталізовано 280 людей. Хочу нагадати, що госпіталізації підлягають люди, які перебувають у важкому перебігу хвороби", - наголосив Степанов.

Він додав, за попередню добу зареєстрували 33 смерті від ураження COVID-19. Кількість тих, хто одужав, сягнула лише 531.

"Цифри вражають кожного дня. Практично кожного дня ми ставимо антирекорд. Давайте вже задумаємося про відношення до карантинних правил! Спілкуючись із лікарями (я чую, що) у нас дуже багато стало складних випадків, почав змінюватися перебіг хвороби. Вона дуже важко переноситься – ця хвороба. У нас збільшується кількість летальних випадків, у нас збільшується госпіталізація", - підкреслив міністр.

Про другу хвилю в європейських країнах вже тривалий час говорять різні державні лідери. Відповідну тенденцію виявили у Великій Британії, Німеччині, окремих країнах Східної Європи.

Також відомо про посилення карантинного режиму в Австрії — там через нові спалахи інфекції відновили правила щодо користування масками в громадських місцях.

Як повідомляв ONLINE.UA, на території Естонії почалася друга хвиля епідемії коронавірусу COVID-19. З відповідною заявою виступили представники департаменту здоров’я, ґрунтуючись на свіжих даних із захворюваності. Наразі естонська влада почала обговорення щодо ймовірного посилення карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?