Театр абсурду - Кабмін та Верховну Раду сколихнув новий резонансний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Театр абсурду - Кабмін та Верховну Раду сколихнув новий резонансний скандал

Театр абсурду - Кабмін та Верховну Раду сколихнув новий резонансний скандал
Джерело:  online.ua

Заступник очільника Міністерства закордонних справ Василь Боднар нарешті прокоментував відкриття проти нього провадження за лист про вірменський геноцид. Український дипломат назвав ситуацію "театром абсурду" з "актами поганої режисури" та поскаржився, що у даному випадку народна обраниця Дар'я Володіна намагається притягнути до відповідальності заступника глави МЗС за позицію держави. Політик звернув увагу на те, що діяв у межах повноважень і компетенції на підставі чинного законодавства України, а в листі відображена не його особиста позиція, а офіційна позиція України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Фейсбук-сторінку Василя Бондаря.

"Оцінку професійності та ефективності моїх дій дає мій безпосередній керівник - міністр закордонних справ, а також, за необхідності, керівництво держави та уряду. Я готовий до захисту своєї честі, гідності та доброго імені всіма правовими засобами. Якщо хтось має намір мене "зламати", змусити відмовитися від державницького підходу до зовнішньої політики, то, як кажуть в Одесі: "Не дочекаєтесь!", - наголосив український дипломат.

Варто звернути увагу на те, що напередодні нардепка від президентської партії "Слуга народу" Дар'я Володіна розповіла, що за її заявою ДБР відкрило провадження проти Боднара "щодо можливих неправомірних дій службових осіб МЗС України". Що важливо розуміти, заява стосується листа за підписом Боднара, який депутатка оприлюднила у квітні на своїй сторінці у Facebook. Лист був призначений державним органам влади у контексті 105-х роковин трагічних подій в Османській імперії і в ньому роз’яснювалося, що Україна не визнає "геноцид вірменського народу". Це пояснюється низкою чинників, в тому числі тим, що у конвенції ООН термін "геноцид" має інше визначення, а також, що Вірменія не визнала геноцидом Голодомор в Україні 1932-1933 років. Як відомо, описані в листі твердження багато років поспіль є офіційною позицією України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко висунув новий ультиматум команді Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?