Це вже серйозно - в Японії знову заговорили про нове перенесення Олімпіади
Категорія
Спорт
Дата публікації

Це вже серйозно - в Японії знову заговорили про нове перенесення Олімпіади

Це вже серйозно - в Японії знову заговорили про нове перенесення Олімпіади
Джерело:  online.ua

В японському уряді наголосили, що боротимуться за проведення Олімпіади-2020 наступного року. Повторне перенесення на пізніші терміни виявиться згубним для Ігор. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на японські ЗМІ.

За словами прем'єр-міністра Сіндзо Абе, вже 2024 року Олімпіада відбудеться в Парижі. Для спортсменів це стане надзвичайним тягарем.

Ігри-2020 в Токіо планували провести з 24 липня до 9 серпня. Коронавірус спричинив перенесення заходів на 2021 рік — з 23 липня до 8 серпня.

"2024 року ми очікуємо Олімпіаду в Парижі, тому відтермінувати на два роки неможливо. Ми повинні в першу чергу думати про спортсменів. Для них відтермінування на один рік — це вже серйозно", - пояснив очільник японського уряду.

Абе додав, що сподівається на організацію Олімпіади в повноцінному форматі наступного року.

"Олімпійські ігри повинні бути заходом, на якому спортсмени можуть змагатися на піку форми, а глядачі — відчувати себе в безпеці", - додав політик.

Перед японською владою на тлі пандемії повстали таким чином нові виклики. Їх необхідно підготувати ефективну систему перевірок на коронавірус. Надзвичайні умови ставлять Ігри в особливе положення у порівнянні з попередніми.

Слід зауважити, безліч спортивних заходів зірвала пандемія. Деякі національні ліги навіть вирішили не відновлювати матчі й завершити їх достроково.

Як повідомляв ONLINE.UA, за словами виконавчого директора Ігор-2020 Тосіро Муто, наразі йдеться про спрощений порядок організації змагань. Заходи не будуть "пишними". Наразі організатори опрацьовують приблизно 200 ідей, пов’язаних зі скороченням витрат.

Муто пояснив, ймовірне скорочення кількості відвідувачів на Іграх, однак їх графік поки що залишається без змін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?