Вперше в історії України - Кабмін повідомив неймовірну новину
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вперше в історії України - Кабмін повідомив неймовірну новину

Вперше в історії України - Кабмін повідомив неймовірну новину
Джерело:  online.ua

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов поділився з українцями чудовою новиною - він повідомив про те, що вперше в історії України була проведена трансплантація підшлункової залози. Очільник відомства звернув увагу на те, що МОЗ впродовж наступних 2,5-3 років планує перейти на трансплантаційну незалежність. Максим Степанов наголосив, що у поточному році в держбюджеті закладено мільярд гривень на лікування людей за кордоном. натомість у випадку розвитку трансплантації в Україні, за ці ж кошти вдасться врятувати більшу кількість людей. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МОЗ.

За словами Степанова, МОЗ планує перейти на трансплантаційну незалежність, аби українцям не доводилось шукати допомогу за кордоном. Він звернув увагу на те, що в країні вже провели три операції по трансплантації, а саме: серця, нирки і підшлункової залози.

"Якщо ми будемо говорити про суму коштів, які ми витрачаємо на лікування за кордоном, і розвинемо трансплантації в нашій країні, то кількість людей, яким ми врятуємо життя, збільшиться в рази. Тому що у нас трансплантації коштують дешевше – іноді в 4–5 разів", - підкреслив глава відомства.

За словами Максима Степанова, ця історична подія відбулася у Львові. Пересадка відбувалась від посмертного донора. Хірургічну бригаду очолював доктор медицини Григорій Лапшин з університетської клініки міста Любек, що у Німеччині. Цьому ж реципієнту розпочали трансплантацію нирки. Не можна не звернути увагу на те, що в Україні трансплантації органів щороку потребують понад 5 тисяч людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно іноземні вчені виступили з неочікуваною заявою — вони заговорили про те, що COVID-19 може нікуди й не зникнути. За словами фахівців, цей вірус став занадто розповсюдженим та заразним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?