Ми чітко визначилися - штаб виступив з гучним попередженням українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми чітко визначилися - штаб виступив з гучним попередженням українцям

Ми чітко визначилися - штаб виступив з гучним попередженням українцям
Джерело:  online.ua

З опівночі 27 липня на Донбасі набрало чинність нове перемир'я, однак бойовики його зірвали буквально за години. У командуванні Збройних сил визнають обстріли, однак військовослужбовці не піддаються на ці провокації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента України.

За словами головнокомандувача Руслана Хомчака, зареєстровано лише поодинокі постріли, жорстких обстрілів досі не сталося. Він закликав розрізняти такі явища від "повноцінних" випадів, про які інформував штаб Операції Об'єднаних сил до перемир'я.

"У нас на території, де немає війни в Україні, кожного дня буває стільки обстрілів і вибухів... А тут все-таки лінія зіткнення. І взагалі, такі поодинокі постріли були раніше й при більш серйозних обстрілах", - пояснив Хомчак.

Він додав, за попередню добу - 6 серпня — уздовж всієї лінії зіткнення не виявили жодного пострілу. Водночас у п'ятницю, 7 серпня, пострілів вже вдень зафіксували два.

"Раніше ми їх не фіксували взагалі. Вони не прицільні, вони не долітають до наших позицій. Але ми чітко визначилися, що не обманюємо нікого. У першу чергу суспільство, щоб усі розуміли, що відбувається. Взагалі їх можна було б не враховувати", - додав головнокомандувач.

Нагадаємо, Руслан Хомчак супроводжував президента Володимира Зеленського під час його візиту на Донбас, безпосередньо в зону ООС. Також у склад цієї делегації увійшли керівник ОПУ Андрій Єрмак та міністр оборони Андрій Таран.

Як повідомляв ONLINE.UA, чинна українська влада поставила для себе мету добиватися миру на Донбасі, стверджує президента Володимир Зеленський. Це можливо за умови повернення територій, людей.

За словами державного лідера, мир в Україні стане основою для економічного зростання та поліпшення життя кожного українця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?