За якої умови Україна готова забезпечити Крим водою - резонансна заява Кабміну
Категорія
Політика
Дата публікації

За якої умови Україна готова забезпечити Крим водою - резонансна заява Кабміну

За якої умови Україна готова забезпечити Крим водою - резонансна заява Кабміну
Джерело:  Крим.Реалії

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль виступив з черговою неочікуваною заявою - він наголосив, що Україна готова постачати прісну воду в анексований Крим у разі гуманітарної катастрофи на півострові. Окрім того, він пообіцяв, що окупанти не отримають воду з материкової частини нашої країни для потреб військових баз. Свою нову позицію прем'єр пояснив тим, що офіційний Київ завжди допомагатиме своїм громадянам у будь-якому місці. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Глава уряду наголосив, що про забезпечення водою окупантів не мовиться.

"У разі необхідності забезпечити людей водою, якщо гуманітарна катастрофа. Звичайно, Україна де завгодно, у Криму або десь в іншому місці, буде забезпечувати українців водою і всім необхідним, медикаментами, їжею тощо", - заявив очільник Кабміну.

Окрім того, Денис Шмигаль звернув увагу на те, що наразі постачати дніпровську воду до Криму технічно неможливо.

Що важливо розуміти, наша країна ще до анексії Росією Криму забезпечувала до 85% потреб у прісній воді. Після окупації Криму Росією у 2014 році поставки води на півострів припинили. Згідно з останніми даними, запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. За заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові. Варто звернути увагу на те, що офіційна позиція України щодо постачання води на півострів полягає у тому, що влада не подаватиме воду у Криму до повної деокупації.

Нагадаємо, що нещодавно з ініціативою про відновлення постачання води на півострів виступив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Утім, він вважає це можливим тільки за умови повної деокупації з боку Кремля. Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров наголосив, водопостачання до анексованого регіону російський президент Володимир Путін може використати як привід для подальших агресивних випадів проти України.

Як повідомляв ONLINE.UA,  окупанти влаштували новий терор українцям, які проживають на території анексованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?