Для чого насправді бойовикам перемир'я на Донбасі - розвідка шокувала відповіддю
Категорія
Україна
Дата публікації

Для чого насправді бойовикам перемир'я на Донбасі - розвідка шокувала відповіддю

Для чого насправді бойовикам перемир'я на Донбасі - розвідка шокувала відповіддю
Джерело:  online.ua

Українській розвідці вдалося дізнатися шокуючі дані - наголошується, що бойовики на Донбасі використовують режим тиші для відпрацювання ударів по об'єктах на підконтрольній Україні території. Згідно з останніми даними, наразі проросійські сили ведуть підготовку своїх артилерійських частин. Про такі підступні дії окупантів заявив спікер Міністерства оборони полковник Дмитро Гуцуляк на брифінгу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт українського відомства.

Українська розвідка дізналася:

  • В умовах режиму припинення вогню командування окупантів проводить інтенсивну підготовку для підвищення боєздатності своїх підрозділів.

  • Цього тижня противник провів штабні тренування з управління військами, тактичні навчання з артилерійськими підрозділами, двосторонні ротні тактичні навчання, збори зі снайперами і розвідниками.

  • Окрім того, для тренування чергових артилерійських розрахунків своїми цілями бойовики визначали об'єкти, що розташовані на підконтрольній Україні території в Донецькій і Луганській областях.

Варто звернути увагу на те, що повне припинення вогню на Донбасі розпочалося з опівночі 27 липня 2020 року. Відповідне рішення ухвалили на зустрічі мінської Тристоронньої контактної групи. З цього часу особовий склад Об'єднаних сил бойових втрат і поранень не зазнав, але окупанти час від часу влаштовують провокації і обстрілюють українські позиції.

Володимир Зеленський також звернувся до українських захисників. Зокрема, подякував за те, що бережуть своїх побратимів.

"Впродовж останніх 10 днів у нас немає поранених, немає загиблих. І я вдячний вам, що ви бережете своїх побратимів. Це важливо. Важливо, що виконується режим тиші. Важливо, що якщо хтось захоче на нас наступати – ви завжди дасте гідну відсіч", — наголосив Володимир Зеленський.

Глава держави наголосив, що в питанні порушень режиму припинення вогню на Донбасі багато питань і проблем, але головна мета, якої прагне офіційний Київ, — відсутність втрат в рядах українських військових.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський детально розповів про свій візит на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?