Іноземні найманці на Донбасі - Київ розкрив шокуючі дані
Категорія
Україна
Дата публікації

Іноземні найманці на Донбасі - Київ розкрив шокуючі дані

Іноземні найманці на Донбасі - Київ розкрив шокуючі дані
Джерело:  online.ua

Іноземні найманці відзначилися участю у війні на Донбасі з боку російського агресора. В Офісі генпрокурора розкрили кількість кримінальних проваджень, відкритих за цим фактом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За оприлюдненими даними, справи розпочаті через участь найманців у конфлікті з метою порушити територіальну цілісність України та причетності до протизаконних озброєних угрупувань (ч. 4 ст. 447, ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 260 ККУ).

"Прокурори встановили, що, починаючи з 2014 року по теперішній час, щонайменше 2 громадянина Республіки Болгарії, 7 - Вірменії, 1 - Грузії, 19 - Італії, 27 - Іспанії, 12 - Казахстану, 3 - Литви, 26 - Молдови, 2 - Нідерландів та 5 - Німеччини у складі іррегулярних не передбачених законом збройних формувань РФ брали участь у збройному конфлікті проти України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків", - наголосили в ОГПУ.

Зазначається, що найманці воювали на боці агресора у складі 14-го батальйону територіальної оборони "Призрак", 11-му окремому мотострілецькому полку "Восток", 7-ї окремій мотострілецькій бригаді "Чистяковская", 1-ї окремій мотострілецькій бригаді "Славянская", окремому розвідувальному батальйоні "Спарта", окремому штурмовому батальйоні "Сомали", незаконних збройних формувань "Русичи", "Волчья сотня", "Брянка СССР" тощо.

В ОГПУ зауважили, усі вони за визначенням ст. 47 Додаткового протоколу І 1977 року до Женевських конвенцій про захист жертв війни — найманці. Їхній вчинок — суворе порушення міжнародного законодавства.

"Досудове розслідування вказаних кримінальних правопорушень здійснюється слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України. Максимальна санкція за вказаними статтями передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої", - додали у відомстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оголосив про засудження владою Італії трьох італійців за звинуваченням в участі у війні на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?