Мін'юст продасть тюрму, де бунтували ув'язнені - деталі резонансного рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Мін'юст продасть тюрму, де бунтували ув'язнені - деталі резонансного рішення

Мін'юст продасть тюрму, де бунтували ув'язнені - деталі резонансного рішення
Джерело:  online.ua

Міністерство юстиції продовжує реалізовувати анонсованого продажу з розпродажу в'язниць. Наступним лотом стала виправна колонія, що розташована в Одесі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За оприлюдненими даними, йдеться про "Південну виправну колонію № 51". Саме там минулого року збунтувалися в'язні.

"Колонія постраждала у травні 2019 року під час бунту засуджених. Її просто підпалили, більшість будівель стали непридатними для користування. Але площа будівель величезна — понад 4 гектари, у досить непоганому місці, центральному місці міста Одеси. Ми цей об’єкт також виставимо на продаж, а вилучені кошти направимо на розбудову нової в’язничної інфраструктури. А іншу частину направимо до державного бюджету на фінансування усіх необхідних витрат", - оголосив міністр Денис Малюська.

Що цікаво, відомство навіть оприлюднило відстань від колонії до центру Одеси - 4 кілометри, та навіть до моря - 3,5 кілометра.

Попереднім, та найпершим у програмі, лотом став "Ірпінський виправний центр (№ 132)". Він розташований зовсім неподалік від Києва.

"Що виросте на їхньому місці – заводи, житлові комплекси, торгово-розважальні комплекси – це вже не до нас, а до майбутніх власників та органів місцевого самоврядування, які затверджують генплани, ДПТ і видають містобудівні умови та обмеження", - пояснив ініціативу Малюська.

Як повідомляв ONLINE.UA, з червня минулого року ірпінська в'язниця перебуває в консервації. останніх засуджених звідти перевели ще рік тому. Під розпродаж підпадає виключно нерухомість.

Відомо, що міністерство влаштовує розпродаж виключно об'єктів, які знаходяться в законсервованому стані — держава ними не користується, однак витрачає кошти на їх утримання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?