Навіщо Путіну Крим - в МЗС вразили відповіддю
Категорія
Політика
Дата публікації

Навіщо Путіну Крим - в МЗС вразили відповіддю

Навіщо Путіну Крим - в МЗС вразили відповіддю
Джерело:  online.ua

Режим російського президента Володимира Путіна окупував Крим в лютому 2014 року. З того часу Кремль встиг перетворити український регіон на військову базу, якою користується для втілення планів на Близькому Сході й у Північній Африці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на турецьке видання DHA, яке взяло інтерв'ю в заступниці міністра іноземних справ України Еміне Джапарової.

За її словами, наразі Москва намагається одноосібно контролювати Чорне й Азовське моря.

"Військова стратегія Росії спрямована на Близький Схід і Північну Африку. Крим для них — військова база на цьому шляху", - додала Джапарова.

Дипломатка стверджує, що Росія буквально зацікавлена у створенні власного "озера" в Азовському морі. У водах Чорного моря тим часом перебувають щонайменше шість підводних човнів.

Заступниця міністра звернула увагу, що анексія Криму не може бути внутрішнім питанням Україна. Цей злочин має надзвичайне значення для Чорноморського регіону та навіть країн Середземномор'я.

"Крим став військовою базою Росії. Всі країни навколо цієї бази мають знати про агресивну політику Росії щодо контролю над регіоном... З цієї причини в Україні ми намагаємося створити Кримську платформу. Участь Туреччини в цій платформі я вважаю однією з найбажаніших. Ми плануємо щорічно проводити Кримський саміт у Києві, де збираються лідери країн", - підкреслила Джапарова.

Нагадаємо, анексію Криму не визнала жодна цивілізована держава. Кремль відмовляється говорити про це як про злочин та називає історичним "приєднанням".

Як повідомляв ONLINE.UA, рівно 12 років тому російський уряд зважився на цинічний злочин проти сусідньої країни — Грузії. У день трагічної річниці Міністерство закордонних справ України поставило вимоги перед агресором.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?