З 8 серпня - Кабмін прийняв екстрене рішення через ситуацію в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

З 8 серпня - Кабмін прийняв екстрене рішення через ситуацію в Україні

З 8 серпня - Кабмін прийняв екстрене рішення через ситуацію в Україні
Джерело:  online.ua

З суботи, 8 серпня, Кабмін перейшов на надзвичайний режим роботи, в зв'язку з чим вже сьогодні чиновники зберуться на екстрене засідання через стрімке погіршення епідемічної ситуації з коронавірусом в Україні. До уряду вранці терміново звернувся президент України Володимир Зеленський. Він доручив невідкладно провести комплексну оцінку готовності лікарень для надання допомоги хворим і забезпечити медичні заклади усім необхідним обладнанням для лікування українців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал і Офіс президента.

"Україна вміє мобілізуватися, якщо треба. Саме час уряду мобілізувати сили для запобігання другої хвилі коронавірусної інфекції, яка може мати страшні наслідки не тільки для економіки, але і для нашого людського капіталу", - говориться в дорученні Зеленського.

Президент попросив Кабмін посилити контроль за дотриманням карантинних заходів і переглянути режим роботи контрольно-пропускних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Уряд екстрено відреагував на доручення президента. Сьогодні, 8 серпня, чиновники зберуться на позачергове засідання, де розглянуть питання погіршення ситуації з епідемією в різних регіонах країни. Зокрема, питання про епідемічну ситуацію в тимчасово окупованому Криму, де може відбуватися заниження реальних показників захворюваності COVID-19.

"Уряд переходить на надзвичайний режим роботи: кілька разів на тиждень проводитимуться засідання комісії ТЕБ та НС для посилення контролю над епідемічною ситуацією в країні", - повідомив про рішення Кабміну глава уряду Денис Шмигаль.

Як відомо, напередодні Центральна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) провела засідання, на якому переглянула поділ регіонів за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19. З червоної зони виключені міста Луцьк і Тернопіль.

"Було прийнято рішення - і показники дозволяють це зробити - по переводу міста Луцьк з червоної зони в помаранчеву, а місто Тернопіль - з червоної зони в жовту. Обидва рішення вступають в чинності 8 серпня", - уточнив глава МОЗ Максим Степанов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 8 серпня в Україні зафіксовано новий абмолютний антирекорд по коронавірусу. За останню добу в країні підтверджено 1489 нових випадки зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 79750 осіб, з них 1852 людини померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Уже 43055 українця змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 33843 українців продовжують хворіти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?