Рада ЄС ухвалила невтішне рішення щодо України - до чого готуватися
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада ЄС ухвалила невтішне рішення щодо України - до чого готуватися

Рада ЄС ухвалила невтішне рішення щодо України - до чого готуватися
Джерело:  online.ua

8 серпня Рада Європи оновила список країн зеленої зони, яким ЄС відкрив кордони. Україна не увійшла до оновленого списку третіх країн, громадянам яких зняли обмеження на в'їзд. Таким чином, українцям ще на два тижні заборонили поїздки в країни Євросоюзу - по закінченню цього терміну РЄ знову оновить список країн зеленої зони. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на рішення Ради ЄС.

В безпечний список країн, жителям яких дозволений в'їзд в ЄС, включили: Австралію, Канаду, Грузію, Японію, Нову Зеландію, Руанду, Південну Корею, Таїланд, Туніс і Уругвай. З цього списку Рада Європи виключила Марокко і Алжир. Китай теж знаходиться в "зеленій зоні", але Євросоюз дозволить в'їзд жителям цієї країни, як тільки влада КНР скасує обмеження на поїздки для європейців.

Як відомо, Євросоюз складає список безпечних країн відповідно до епідеміологічної ситуації в третіх країнах. Обмеження на в'їзд скасовуються, коли кількість нових випадків COVID-19 за останні 14 днів і на 100 тисяч жителів наближена до середнього показника по ЄС або нижче.

Також в ЄС, крім епідемічної ситуації, при прийнятті рішень про відкриття кордонів для громадян третіх країн враховують принцип взаємності. З метою однакового ставлення третя держава, якій Європа готова відкрити кордони, також має зняти обмеження на в'їзд з ЄС.

Нагадаємо, на даний момент для України відкрили свої кордони 38 країн, серед них популярні для українців Туреччина, Польща, Хорватія, Єгипет. Країни Євросоюзу поки включили Україну в "червону" зону, для країн якої закриті кордони. Представники ЄС будуть переглядати цей перелік кожні два тижні, щоб додавати або виключати деякі країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українські дипломати домоглися того, щоб Чорногорія внесла Україну в зелену зону і відкрила свої кордони українським громадянам. Таке рішення було прийнято 6 серпня, через кілька днів після того, як влада Чорногорії дозволили в'їзд росіянам без обмежень, що викликало обурення в української влади. Тепер і українцям можна в'їжджати в цю країну без будь-яких обмежень, що в українському посольстві в Чорногорії назвали дипломатичною перемогою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?