У глави МОЗ увірвався терпець через ситуацію з коронавірусом - прийнято радикальне рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

У глави МОЗ увірвався терпець через ситуацію з коронавірусом - прийнято радикальне рішення

У глави МОЗ увірвався терпець через ситуацію з коронавірусом - прийнято радикальне рішення
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов гнівно відреагував на ситуацію з коронавірусом в Україні. Стрімке погіршення епідситуації в країні він пов'язує з легковажним ставленням українців до обмежень. Тому чиновник вирішив звернутися до уряду з проханням посилити контроль за дотриманням громадянами обмежувальних заходів. Степанов зазначив, що розуміє непопулярність таких радикальних кроків, але підкреслив, що влада повинна це зробити заради здоров'я і життя українців. Про це Степанов заявив 8 серпня під час щоденного брифінгу, повідомляє ONLINE.UA.

"Ми бачимо дуже істотне погіршення ситуації. Я буду звертатися до своїх колег, які відповідають, в тому числі, за контроль цих наших заходів, обмежувальних заходів. Справа в тому, що якщо ми не змінимо легковажного ставлення до COVID ... це не якась -то політична іграшка, це реальна хвороба. Хвороба, яка щодня забирає життя українців, кожен день у нас збільшується кількість людей, які госпіталізуються. Тому ми не можемо собі дозволити ставитися легковажно. Тому я, як міністр охорони здоров'я, буду звертатися щодо посилення контролю за всіма правилами, які встановлені в нашій країні, за всіма обмежувальних заходів", - заявив Степанов.

Міністр зазначив, що за минулу добу встановлено черговий антирекорд за кількістю людей з підтвердженим COVID-19 в Україні і за кількістю госпіталізованих з важким перебігом хвороби. Степанов уточнив, що тільки за минулу добу зафіксовано 27 летальних випадків від ускладнень, викликаних COVID-19.

При цьому глава МОЗ запевнив, що в Україні збільшено кількість ліжок, які придатні для прийняття хворих COVID-19, в тому числі і палат з апаратами штучної вентиляції легенів. Також Степанов нагадав, що в Україні затверджені національні протоколи лікування і схеми лікування, які регулярно оновлюються - в них чітко прописано, в яких станах, яких дозах потрібно давати ліки і які ліки.

"Була суттєво збільшена і кількість тестувань. Якщо в квітні ми робили 250 тестувань на добу, то сьогодні ця кількість, за попередню добу, склала 19 327 досліджень. Це ми говоримо тільки про тестування ПЛР. Кількість тестувань буде збільшуватися і надалі", - підсумував Степанов.

Нагадаємо, 8 серпня в Україні зафіксували 1489 нових випадки зараження коронавірусом, це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 79750 осіб, з них 1852 людини померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Вже 43055 українця змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 33843 українців продовжують хворіти.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що 8 серпня Кабмін перейшов на надзвичайний режим роботи, в зв'язку з чим вже сьогодні чиновники зберуться на екстрене засідання через стрімке погіршення епідемічної ситуації з коронавірусом в Україні. До уряду вранці терміново звернувся президент України Володимир Зеленський. Він доручив невідкладно провести комплексну оцінку готовності лікарень для надання допомоги хворим і забезпечити медичні заклади усім необхідним обладнанням для лікування українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?