Україна посилила правила перетину кордону - що важливо знати українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна посилила правила перетину кордону - що важливо знати українцям

Україна посилила правила перетину кордону - що важливо знати українцям
Джерело:  online.ua

З 9 серпня Україна закриває КПВВ на кордоні з окупованих Кримом - заборона буде діяти до 30 серпня. Таке радикальне рішення український уряд ухвалив 8 серпня в зв'язку зі стрімким погіршенням ситуації з коронавірусом в країні і на окупованому півострові, де виявлено заниження реальних показників захворюваності COVID-19. Хто і на яких умовах зможе перетнути КПВВ на кордоні з Кримом, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на міністра Кабміну Олег Немчінов.

"З 08:00 9 серпня до 08:00 30 серпня припиняється робота контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму і Севастополя та виїзду з неї", - повідомив міністр.

Незважаючи на закриття КПВВ, деякі українці зможуть перетнути кордон. В'їзд і виїзд дозволяється, тим громадянам, які проживають в окупованих Криму або Севастополі і тим, хто проживає за межами Криму або Севастополя, але дали згоду на самоізоляцію з використанням сервісу «Дій вдома» з моменту перетину КПВВ на тимчасово окуповану територію і виїзду з неї. Також заборона не поширюється на тих, хто в'їжджає або виїжджає для забезпечення захисту національних інтересів або виконання міжнародних зобов'язань, а також на представників дипломатичних установ і гуманітарних місій, які виїжджають з Криму і Севастополя.

"Виїзд з Криму і Севастополя іншим категоріям іноземців та осіб без громадянства можливий тільки за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. А ось виїзд з цих територій і в'їзд на неї громадян України за наявності підстав гуманітарного характеру здійснюється за рішенням голови Державної прикордонної служби за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій ", - уточнили нові правила перетину кордону в уряді.

Важливо відзначити, що Кабмін вирішив закрити КПВВ в окупованому Криму за дорученням президента України Володимира Зеленського, який вранці 8 серпня попросив уряд екстрено переглянути режим роботи КПВВ на кордоні з анексованим півостровом.

Таке доручення пов'язане з погіршенням ситуації із захворюваністю на COVID-19 в Україні. Справа в тому, що 8 серпня було зафіксовано новий абсолютний антирекорд по коронавірус. За останню добу в країні підтверджено 1489 нових випадки зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 79750 осіб, з них 1852 людини померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Вже 43055 українця змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 33843 українців продовжують хворіти.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Україна посилила правила перетину КПВВ на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?