Безпрецедентна агресія - команду Меркель несподівано для всіх закликали допомогти Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Безпрецедентна агресія - команду Меркель несподівано для всіх закликали допомогти Путіну

Безпрецедентна агресія - команду Меркель несподівано для всіх закликали допомогти Путіну
Джерело:  online.ua

У німецькому Бундестазі намагаються будь-яким способом захистити російський газопровід Північний потік-2, за яким Росія має намір постачати газ в Європу в обхід України, від санкцій з боку США і тим самим допомогти главі Кремля Володимира Путіна добудувати скандальний трубопровід. На цей раз із закликом до канцлерки Німеччини Ангели Меркель звернувся депутат Бундестагу від партії «Зелених» Юрген Тріттін. Він назвав американські санкції безпрецедентною агресією, на яку потрібно дати рішучу відповідь. Тріттін вважає, що санкції США проти Північного потоку-2, які торкнулися порт Мукран, є оголошенням економічної війни. Про це німецький депутат заявив в інтерв'ю виданню Handelsblatt, передає ONLINE.UА.

"Втручання в суверенітет Німеччини і Євросоюзу досягло безпрецедентного рівня агресивності, який не повинен залишатися без відповіді. Погана звичка американців слати листи з погрозами на адресу німецьких компаній виходить з-під контролю ", - заявив німецький депутат, який закликав федеральний уряд припинити "тихо виступати проти американської сторони".

Така гнівна реакція депутата була викликана пропозицією американських сенаторів, які вважають за необхідне порт Мукран і його співробітників "економічно і фінансово відрізати від США". Американським фізичним і юридичним особам з портом Мукран і зацікавленим особам хочуть заборонити вести справи, включаючи імпорт та експорт товарів через порт.

Нагадаємо, Держдеп США включив Північний потік-2 і Турецький потік в список проектів, на які поширюються санкції закону США про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій (CAATSA). Нещодавно офіційно стало відомо, що санкції увійшли в план оборонного бюджету Штатів на наступний фінансовий рік, який починається з 1 жовтня. Згідно з останніми даними, документ передбачає введення санкцій відносно іноземних осіб та компаній, які сприяють оренді, продажу та надання судів, що здійснюють будівництво газопроводів.

Команда Ангели Меркель у відповідь готує потужний санкційний удар по США і загрожує залучити до нього країни ЄС, на які канцлерка готова чинити тиск. Трамп у відповідь на це чітко дав зрозуміти, що продовжити домагатися блокування будівництва скандального газопроводу і при цьому тиск він буде надавати не тільки на команду російського президента Володимира Путіна, а й на офіційний Берлін. Трамп уже підтвердив, що скоротить чисельність американських військ в Німеччині, так як США не збираються захищати Берлін від Росії поки німецька влада платить Москві мільярди доларів за енергію.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що представник Меркель терміново їде в Москву для обговорення ситуації в Україні та економічного співробітництва Росії та Німеччини, в тому числі і в рамках проекту "Північний потік-2". Візит глави МЗС Німеччини Гайко Маасу запланований на 11 серпня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?