Євросоюз прийняв остаточне рішення щодо жителів Криму - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Євросоюз прийняв остаточне рішення щодо жителів Криму - що відомо

Євросоюз прийняв остаточне рішення щодо жителів Криму - що відомо
Джерело:  online.ua

В Євросоюзі розробили чітку відповідь на незаконну видачу російських паспортів жителям окупованого Криму. Відтепер, всі кримчани для оформлення шенгенської візи для виїзду за кордон будуть зобов'язані звертатися до консульств країн ЄС в Україні, навіть якщо у них є російський закордонний паспорт. Про це повідомив посол ЄС в Росії Маркус Едерер, передає ONLINE.UА з посиланням на російський Інтерфакс.

"Європейський союз не визнав і не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Росією. Це означає, що російські паспорти, видані в Криму російською владою після анексії, не визнаються і не приймаються при зверненні за шенгенською візою", - пояснив дипломат.

Він уточнив, що жителі Криму можуть отримати шенгенську візу за російським паспортом, але тільки виданим до окупації українського півострова. Але навіть з таким документом, кримчани повинні подавати заяву на візу в консульства країн ЄС, розташовані в Україні, а не в Росії.

"І до речі, якщо у жителя Криму є український біометричний паспорт, то він або вона можуть в'їжджати в ЄС без візи, оскільки з 2017 року між ЄС і Україною діє безвізовий режим для власників біометричних паспортів", - нагадав посол.

Варто зауважити, що російські паспорти, які країна-агресор роздає жителям окупованих територій Донбасу і Криму, не містять відомостей про місце проживання і колишнього громадянства. Їх не визнають в ЄС, де раніше обіцяли розглянути подальші заходи у відповідь на надання Росією громадянства українцям, які проживають в ОРДЛО і на окупованому півострові.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Путін раптово змінив позицію щодо Криму. У Кремлі вирішили знизити фінансування окупованого півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?