Ми готові - Міноборони повідомило жахливі новини з Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми готові - Міноборони повідомило жахливі новини з Донбасу

Ми готові - Міноборони повідомило жахливі новини з Донбасу
Джерело:  online.ua

З 27 липня на Донбасі почало діяти перемир'я, яке проросійські бойовики безсоромно порушують. У Міноборони України зробили жорстке попередження бойовикам ОРДЛО, зазначивши, що в разі збройної агресії Росії українські бійці зможуть дати миттєву відповідь і готові до відбиття будь-якої атаки. В оборонному відомстві уточнили, що ситуація на Донбасі контрольована, але окупанти 8 серпня вже тричі порушили режим припинення вогню - з автоматичних і підствольних гранатометів вони здійснили вистріли в райнах Попасної, Гнутового і Шумів. Цю ж інформацію підтвердили в зведенні ООС, де додали, що і напередодні бойовики тричі порушували режим тиші - поблизу Новолуганського, Шумів і Травневого. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на прес-службу Міноборони і штабу ООС.

"Вогонь у відповідь наші воїни не відкривали. У той же час, заходи повного і всеосяжного припинення вогню не позбавляють військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил, в разі порушення домовленостей противником, діяти відповідно до норм Міжнародного права і законодавства України", - йдеться в заяві Міноборони.

Нагадаємо, що з півночі 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного і всеосяжного припинення вогню, про який домовилися на засіданні Тристоронньої контактної групи. Однак проросійські сили відразу ж його порушили, у чому, за традицією, звинуватили українських воїнів.

Напередодні з Донбасу повернувся президент України Володимир Зеленський, який два дні перебував у зоні ООС і особисто ознайомився з ситуацією на Донбасі. За результатами візиту український лідер повідомив, що режим перемир'я на Донбасі дійсно працює. За його словами, вже 11 днів на передовій не чути обстрілів, що, за його словами, підтверджують і українські воїни.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Зеленський готується до нормандських переговорів по Донбасу, які, як він вважає, покладуть край війні на сході України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?