Повинні це зробити - українцям зробили важливе попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Повинні це зробити - українцям зробили важливе попередження

Повинні це зробити - українцям зробили важливе попередження
Джерело:  online.ua

У суботу, 8 серпня, Кабмін зібрався на позачергове засідання через ситуацію з коронавірусом, яка стрімко погіршується в Україні. Уряд ухвалив низку важливих заходів щодо запобігання розповсюдженню COVID-19, а також вирішив створити систему для відстеження контактів заражених коронавірусом, що дозволить вести жорсткий контроль за дотриманням українцями самоізоляції. Про нове рішення Кабміну повідомив глава уряду Денис Шмигаль, передає ONLINE.UА з посиланням на урядовий портал.

Система для відстеження контактів заражених коронавірусом в Україні буде створена трьома міністерствами - Міністерством охорони здоров'я, Міністерством внутрішніх справ і Міністерством цифровий трансформації.

"МОЗ, МВС, Мінцифри і інші відповідальні органи повинні створити ефективну систему відстеження контактів людей, які захворіли COVID-19. Ці епідеміологічні розслідування повинні бути системними, з жорстким контролем за самоізоляцією. Це дасть можливість нам більш оперативно реагувати і розривати ланцюги захворювань", - пояснив рішення Кабміну Шмигаль.

На цьому ж засіданні Кабмін вирішив закрити КПВВ на кордоні з окупованим Кримом. Пункти пропуску обмежать діяльність вже з 9 серпня. Обмеження для перетину кордону будуть діяти до 30 серпня.

Такі рішення пов'язані з погіршенням ситуації із захворюваністю на COVID-19 в Україні. Справа в тому, що 8 серпня в Україні зафіксовано новий абсолютний антирекорд по коронавірусу. За останню добу в країні підтверджено1489 нових випадки зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 79750 осію, з них 1852 людини померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Вже 43055 українця змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 33843 українців продовжують хворіти.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що у глави МОЗ увірвався терпець через ситуацію з коронавірусів. Степанов прийняв радикальне рішення звернутися до уряду з проханням посилити контроль за дотриманням карантину українцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?