У Китаї почав поширюватися новий смертельний вірус - світу знову загрожує небезпека
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї почав поширюватися новий смертельний вірус - світу знову загрожує небезпека

У Китаї почав поширюватися новий смертельний вірус - світу знову загрожує небезпека
Джерело:  online.ua

У Китаї, звідки почалася нинішня пандемія коронавіруса, яка охопила весь світ, знову почала поширюватися смертельно небезпечна інфекція. Вже 60 осіб заразилися і щонайменше 7 осіб померли через вплив нового вірусу, який отримав назву SFTS. Поки нову інфекцію вивчають фахівці. Вони відзначають, що не можна виключати можливість передачі інфекції від людини до людини. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Global Times.

Вчені розповіли що вірус SFTS виявили ще дев'ять років тому - в 2011 році. Він відноситься до сімейства буньявірусів, а його носіями є гризуни, птахи і парнокопитні (кабани, олені, верблюди та інші). При цьому заразитися вірусом можна через укуси комах, зокрема, кліща.

"SFTS - не новий вірус. У 2011 році в Китаї було виділено його збудник. Вірусологи вважають, що він може передаватися людині від кліщів. Також вважається, що вірус може передаватися від людини до людини", - повідомили медики з китайського Чжецзянського університету.

В даний час відомо, що SFTS заразилися не менш 37 осіб в провінції Цзянсу на сході КНР, в сусідній провінції Аньхой вірус виявлений у 23 людей. Також захворювання підтвердилося у жителів провінції Чжецзян. У двох останніх провінціях від вірусу померли семеро осіб.

Медики уточнили, що при зараженні у пацієнтів SFTS спостерігається лихоманка, сильний кашель, зниження лейкоцитів і тромбоцитів в крові. За словами доктора Шен Цзіфан, люди, які заразилися можуть передавати вірус через кров або слизову. При цьому основним шляхом передачі SFTS є укуси кліщів.

Важливо відзначити, що пандемія коронавіруса на сьогоднішній день тільки набирає обертів. У ВООЗ вважають, що вона триватиме ще довго, а її наслідки світ відчуватиме десятиліття. На сьогоднішній день майже 20 млн осіб у всьому світі заразилися COVID-19, число жертв перевищило 700 тисяч.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Китаї відкрили новий штам свинячого грипу, схожого з вірусом H1N1, що викликав пандемію в 2009 році - його назвали G4. До теперішнього часу цей штам не уявляв загрози, але моніторинг нових типів свинячого грипу показав, що у людей немає імунітету до нього, а він має високу адаптивність до зараження людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?