Трамп вирішив знову поступитися Путіну - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп вирішив знову поступитися Путіну - що сталося

Трамп вирішив знову поступитися Путіну - що сталося
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп пішов на чергові резонансні поступки главі Кремля Володимира Путіна. На цей раз глава Білого дому вирішив припинити розміщення 700 морських піхотинців в Норвегії, куди вони були направлені для стримування загрози наступу з боку Російської Федерації. У корпусі морської піхоти США запевнили, що припинення ротації американських військових в Норвегії не пов'язане зі скороченням військ в Німеччині,яке називають головним політичним провалом Трампа. За даними військових, морські піхотинці тепер будуть перекидатися зі Сполучених Штатів до Норвегії для проведення навчання з норвезькими військами. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на CNN.

"Морські піхотинці будуть розміщуватися в Норвегії на менш тривалий період, щоб краще синхронізувати свою підготовку з норвезькими військами і забезпечити більш широкі можливості для великомасштабних тактичних навчань підрозділів морської піхоти", - прокоментував представник сил морської піхоти США в Європі рішення Трампа.

Важливо відзначити, що Росія жорстко протестувала проти збільшення присутності американських морських піхотинців в Норвегії, яка залишається єдиним союзником НАТО, що має спільний кордон з Росією. У Кремлі погрожували, що цей крок призведе до того, що Норвегія стане мішенню російських військових.

У МЗС РФ вже також відреагували на рішення США. У команді Путіна не вірять, що Трамп виведе піхотинців з Норвегії - там вважають, що під приводом спільних навчань з норвежцями американці, навпаки, значно зміцнять свої позиції в цій країні.

Як відомо, США ще в 2018 році направили до Норвегії 700 морських піхотинців. Це розгортання розглядалося як ключ до підвищення здатності американських військових готуватися до арктичної війні і неодноразово цитувалося генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом як свідчення американської прихильності обороні Європи. При цьому адміністрація Трампа критикувала Норвегію за те, що вона не виконала рекомендацій НАТО и не збільшила цільовий показник витрат на оборону до 2% свого ВВП.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Трамп зробив черговий подарунок Путіну, через що в США б'ють на сполох.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?