Буду відвертим - Зеленський записав неочікуване звернення до українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Буду відвертим - Зеленський записав неочікуване звернення до українців

Буду відвертим - Зеленський записав неочікуване звернення до українців
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський жорстко відреагував на заяву розвідки США, яка вважає, що Росія здійснює втручання в американські вибори за допомогою України, а саме дій народного депутата Андрія Деркача, який оприлюднив аудіозаписи розмов колишнього українського президента Петра Порошенка з екс-віце-президентом США Джо Байденом, який є головним суперником Дональда Трампа на майбутніх виборах. Президент України обурений, що нашу країну втягують в черговий скандал. Він запевнив, що Україна не дозволяла і не дозволить собі в майбутньому втрутитися у вибори в іншій країні, а українців закликав утримуватися від будь-якої діяльності, пов'язаної з президентськими виборами в США. Про це йдеться в зверненні Зеленського, яке він опублікував в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Буду відвертим. На превеликий жаль, періодично в публічному просторі з'являються «сенсаційні дані» про нібито якусь участь України у виборчих події в інших країнах. Отож! Як Президент України ще раз хочу підкреслити і свою особисту принципову позицію, і фундаментальну позицію нашої держави в цілому. Ніколи і ні за яких обставин неприйнятно здійснювати будь-яке втручання в суверенні вибори іншої країни ", - відреагував Зеленський на звинувачення розвідки США.

Президент України підкреслив, що запобігання втягуванню нашої країни у внутрішню політику Сполучених Штатів - це питання національної безпеки. Він також нагадав, що репутація України коштує набагато більше, ніж репутація будь-якого з українських політиків.

"Тому вважаю, що громадянам України слід, м'яко кажучи, утримуватися від будь-якої діяльності, пов'язаної з президентськими виборами в США, і не дозволяти собі спробувати вирішити на цьому будь-які свої особисті політичні або бізнес проблеми. Репутація України коштує набагато більше, ніж репутація кожного з наших політиків. Тому давайте не будемо розмінювати Україну на ситуативні вигоди ...", - закликав Зеленський українців.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак також відреагував на резонансну заяву розвідки США про те, що Росія втручається в американські вибори за допомогою українського нардепа Андрія Деркача. Він запевнив, що Україна завжди готова співпрацювати з американськими державними органами відповідно до договірних зобов'язань і відповідати на будь-які офіційні запити.

Нагадаємо, кілька місяців тому народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив колишнього віце-президента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка. У команді Порошенко "плівки Деркача" назвали спробою вплинути на відносини США і України, а в штабі Байдена цей матеріал назвали відредагованою "діркою від бублика".

Напередодні в національної розвідки США назвали Деркача проросійським депутатом і заявили, що він намагається завдати шкоди репутації Байдена, який буде балотуватися в президенти США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в РНБО відреагували на новий скандал з "плівками Деркача". Секретар РНБО Олексій Данилов вважає, що такий відвертий компромат, справжність якого не підтверджена, свідчить про потужну російську агресію всередині країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?