Це станеться 1 вересня - українцям повідомили чудові новини
Категорія
Україна
Дата публікації

Це станеться 1 вересня - українцям повідомили чудові новини

Це станеться 1 вересня - українцям повідомили чудові новини
Джерело:  online.ua

Новий навчальний рік в Україні почнеться з 1 вересня - діти підуть в школу за новими правилами, дистанційне навчання буде тільки в тих містах і областях, які потраплять в червону карантинну зону. Але карантин у школах триватиме в середньому два тижні, після чого в навчальних закладах буде відновлюватися нормальний навчальний процес. Кабмін вже прийняв остаточне рішення з цього питання. В уряді запевнили українців, що вже зроблено все необхідне для того, щоб діти пішли в школу. Про це 9 серпня повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"Навчальний рік розпочнеться в Україні 1 вересня. Нормальний навчальний рік. Це важливо. Тому що люди переживають. Є якісь спекуляції, маніпуляції, всі будуть навчатися вдома, що соціалізації дітей не буде. Є маса прохань: пустіть хоч у перший клас, хоч на один день дітей, щоб діти побачили, що це таке. Ні. У нас навчальний рік починається 1 вересня. Ми вже провели всі необхідні заходи, наради. Ми запустили процеси в областях. Голови ОДА контролюють ", - запевнив Шмигаль.

Глава українського уряду пояснив, що дистанційне навчання буде вводитися тільки в тих регіонах, де є "червоні" обмеження. На такий формат переходитимуть школи, як і при будь-якому карантині, який вводиться при будь-якій епідемії.

"Наприклад, коли епідемія грипу або будь-яка інша інфекція, то закривають школи на 2 тижні, діти навчаються вдома дистанційно, а потім знову йдуть в школу", - пояснив прем'єр.

Важливо відзначити, що вже МОЗ та Міністерство освіти дали рекомендації щодо роботи українських шкіл в умовах пандемії.

МОН рекомендувало:

  • забезпечити всі школи дезінфікуючими засобами і захисними масками, обладнати спеціальні місця для обробки рук з контейнерами для використаних засобів індивідуального захисту;

  • проводити уроки на відкритому повітрі і ввести гнучкий графік занять для різних категорій учнів;

  • відкрити кілька входів в школи, а відстань між партами - збільшити;

  • використовувати великі приміщення (актові зали і коридори) для проведення уроків - їх потрібно адаптувати під потреби учнів;

  • за класами рекомендують закріпити окремі кабінети;

  • визначити окремі приміщення для зберігання верхнього одягу і взуття учнів різних категорій і співробітників шкіл.

У МОЗ при цьому вирішили, що з 1 вересня до навчальних закладів можна буде приходити тільки в масках або респіраторах (дозволяються і зроблені власноруч) - на уроках маски можна буде знімати. При вході в школу вимірюватимуть температуру. У кого вище 37,2 - до занять не допустять.

Важливо відзначити, що дистанційне навчання влада готує тільки в навчальних закладах з "червоної зони" з поганими показниками по захворюваності. В інших же почнуться звичні шкільні будні з поправкою на карантин - маски, зміна температури, провітрювання і ніяких екскурсій. Також розглядається гібридний варіант очно-заочного навчання, коли діти з одного класу можуть ходити в школу по черзі, що дозволить зменшити скупчення учнів в одному приміщенні на уроці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, МОЗ ввів свої правила навчання в школах з 1 вересня. Відповідну постанову підписав 30 липня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Документ містить кілька груп вимог - до організації освітнього процесу, до організації харчування та до шкільного транспорту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?