В Україні прийняли остаточне рішення щодо жителів Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні прийняли остаточне рішення щодо жителів Донбасу

В Україні прийняли остаточне рішення щодо жителів Донбасу
Джерело:  online.ua

Центральна виборча комісія прийняла остаточне рішення щодо проведення місцевих виборів в Україні. Голосування пройде в 24 областях України 25 жовтня 2020 року, але жителі окремих районів Донбасу не зможуть взяти в них участь. На території 10 сільських, селищних, міських територіальних громад вибори скасували, так як їх там неможливо провести. Про остаточне рішення ЦВК повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Комісії.

Рішення про скасування виборів на Донбасі було прийнято на підставі висновків Донецької і Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій.

"Таким чином, ЦВК прийняла до відома зроблені висновки і на їх підставі встановила неможливість проведення відповідно до положень Виборчого кодексу України перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської області та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020. В перелік таких громад входять 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 - Сєверодонецького і Щастинська районів Луганської області ", - йдеться в повідомленні Комісії.

Також Комісія прийняла до відома висновок Луганській ОВГА про те, що на території Новоайдарської селищної громади Щастинська району Луганської області на частині виборчих дільниць, зокрема, № 440265, 440266, 440271, 440272, 440277, неможливо здійснювати організацію підготовки і проведення місцевих виборів.

"При цьому Комісія наголосила, що всю відповідальність за визначення відповідних територій несуть ті органи, які надали відповідну інформацію", - додали в ЦВК.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія розробила низку правил для проведення місцевих виборів в Україні 25 жовтня. Перш за все рекомендації стосуються використання масок, рукавичок і дезінфікуючих засобів. Члени виборчих комісій мають:

  • вимірювати температуру людям;

  • контролювати час перебування виборців у приміщенні;

  • запобігати скупчення людей, навіть біля входу в будівлю;

  • користуватися захисними екранами або окулярами;

  • дезінфікувати дверні ручки, поручні, столи тощо;

  • робити вологе прибирання кожні 4 години;

  • контролювати дистанцію в 1,5 метра між людьми, нанести відповідну розмітку на підлогу, надавати рукавички і антисептик на вході;

  • надавати окрему кабінку для людей з ознаками ГРВІ або підвищеною температурою;

  • надавати особам на самоізоляції окрему урну для голосування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ЦВК остаточно затвердила нові правила голосування переселенцям з Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?