Бойовики "ДНР" висунули новий нахабний ультиматум Зеленському - чого вони домагаються
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики "ДНР" висунули новий нахабний ультиматум Зеленському - чого вони домагаються

Бойовики "ДНР" висунули новий нахабний ультиматум Зеленському - чого вони домагаються
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна і підтримувані Кремлем бойовики так званих "ЛНР" і "ДНР" під будь-яким приводом намагаються зірвати новий обмін полоненими, який анонсував офіційний Київ. На цей раз окупанти поставили новий ультиматум президенту України Володимиру Зеленському - вони вимагають "процесуально очистити" і зняти всі звинувачення з раніше обміняних осіб. При цьому бойовики чітко дали зрозуміти, що не погодяться видати офіційному Києву в рамках обміну деяких українців, яких тримають в полоні - вони нібито не підлягають обміну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підконтрольні бойовикам ресурси.

"Деякі обміняні раніше особи так і не отримали "процесуального очищення". При цьому Україна заявляє на обмін тих, хто не підлягає обміну", - заявила так звана "міністр закордонних справ" ДНР "Наталія Никонорова.

Тим самим вона в черговий раз підтвердила, що бойовики не готові проводити обмін полоненими і будуть висувати все нові претензії до України з цього приводу, щоб затягнути переговорний процес і звинуватити в цьому команду Зеленського.

До слова, в так званій "ЛНР" також не поспішають давати згоду на обмін. Представниця окупантів в ТКГ Ольга Кобцева вимагає, щоб Київ надав бойовикам списки ста осіб, які затримані в Україні. За її словами, офіційної інформації про утримання людей, яких розшукують в "ЛНР" і "ДНР", до сих пір не надходило.

Слід нагадати, обміни утримуваними особами Зеленський і Путін погодили ще під час переговорів в "нормандському форматі" в грудні минулого року. Передбачалося, що перший після зустрічі відбудеться навесні, однак цьому завадив карантин. Також сторони тоді домовилися про початок діалогу щодо поступового відводу військ від лінії зіткнення. Прогресу в переговорах поки так і не вдалося досягти.

При цьому кілька днів тому керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що в найближчі кілька тижнів відбудеться обмін за формулою "100 на 100".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського готують новий план по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?