Домовилися з Путіним - Лукашенко вразив новою резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Домовилися з Путіним - Лукашенко вразив новою резонансною заявою

Домовилися з Путіним - Лукашенко вразив новою резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Скандал із затриманням російських бойовиків в Білорусі набирає обертів. Після всіх гучних звинувачень на адресу Росії, яка умисно направила бійців ПВК "Вагнер" до Мінську для дестабілізації ситуації перед президентськими виборами, глава Білорусі Олександр Лукашенко раптово змінив свою позицію. 9 серпня, після того, як Лукашенко проголосував на виборах, він заявив журналістам, що домовився в президентом РФ Володимиром Путіним з приводу затриманих бойовиків. При цьому білоруський лідер заявив, що "ніякі Вагнери" не вплинуть на відносини Білорусі і Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

"З Путіним домовилися розібратися по бойовиках. Версія провокації третьої сторони дійсно розглядається, але це все не має ніякого значення. Головне, щоб не влаштували пожежу в центрі Мінська", - заявив Лукашенко.

Він зазначив, що генпрокурори Росії і України не приїхали до Мінська, щоб розібратися в ситуації з росіянами, так як їм "наплювати на цих хлопців". Однак, за словами Лукашенка, Путін надіслав йому лист на п'яти сторінках, в якому виклав факти про затриманих росіян - цей лист Путіна розглядає зараз Слідчий комітет.

Також Лукашенко визнав, що дорікав Росію у відправці бойовиків в Білорусь, але це, за його словами, ніяк не відіб'ється на відношеннях Мінська і Москви.

"Будуватися відносини будуть нормально. Так, я дорікнув Росії, що вони перейшли з братніх на партнерські відносини. Чітко було заявлено президентом Росії:" Ми будемо будувати з вами братні відносини ". З Росією завжди будемо співпрацювати, завжди будемо разом. Під час телефонної розмови Володимир Путін сказав, що «ми в одному човні»", - підкреслив Лукашенко.

Нагадаємо, 29 липня в Білорусі затримали 33 росіян, які опинилися бойовиками Вагнера. У Білорусі офіційно заявили, що метою бойовиків була "дестабілізація ситуації" перед виборами президента Білорусі і підготовка теракту. Згодом Мінськ повідомив, що 14 із затриманих під Мінськом бойовиків ПВК "Вагнер" воювали на Донбасі. Україна наполягає на їх естрадіціі, щоб засудити бойовиків за участь у війні проти України. У Путіна домагаються звільнення бойовиків ПВК "Вагнера".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко виступив з новою скандальною заявою про Україну. Він допустив, що офіційний Київ стоїть за провокаціями в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?