США готують вкрай неприємний сюрприз Путіну - Пентагон нарешті розкрив всі карти
Категорія
Політика
Дата публікації

США готують вкрай неприємний сюрприз Путіну - Пентагон нарешті розкрив всі карти

США готують вкрай неприємний сюрприз Путіну - Пентагон нарешті розкрив всі карти
Джерело:  online.ua

Рішення президента США Дональда Трампа про часткове виведення американських військовослужбовців з Німеччини багато експертів називають величезним політичним провалом і подарунком президенту Росії Володимиру Путіну. Але в Пентагоні запевняють, що ні про які поступки Росії мова не може йти, так як всі ці військові будуть передислоковані з Німеччини, зокрема, в Італію та Бельгію. Головною метою перегрупування військ США в Європі є нарощування військової присутності біля кордонів Росії і посилення стримування агресії Москви. Про це заявив глава Пентагону Марк Еспер, передає ONLINE.UА з посиланням на Fox News.

"Ми передислоковуємо більше військ на схід, ближче до кордонів з Росією. Передислокація спрямована на посилення стримування Росії і зміцнення НАТО", - запевнив Еспер.

Глава Пентагону уточнив, що в цілому США виведуть з Німеччини 12 тисяч свого військового персоналу, значна частина його буде повернута на батьківщину, частина переміщена в Італію та Бельгію. Також за допомогою перекидання військ США з Німеччини можуть бути посилені Румунія і країни Балтії. Пентагон також має намір скерувати більше сил в Прибалтику та Польщу.

Як відомо, Трамп розпорядився до вересня вивести з ФРН 9500 американських солдатів і офіцерів, а максимальне число військовослужбовців США, які можуть одночасно знаходитися в ФРН, обмежити 25 тисячами - зараз в Німеччині перебувають 34,5 тисяч американських військових. Своє рішення Трамп пояснив тим, що не має наміру захищати Німеччину від Росії, яка платить Москві мільярди доларів на рік за енергію. До того ж глава США вказав на те, що ФРН не поспішає витрачати достатню кількість бюджетних коштів на внески в НАТО.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Трамп пішов на чергові резонансні поступки главі Кремля Володимира Путіна. На цей раз глава Білого дому вирішив припинити розміщення 700 морських піхотинців в Норвегії, яка залишається єдиним союзником НАТО, який має спільний кордон з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?