Будете відповідати - Лукашенко шокував погрозами в день виборів в Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Будете відповідати - Лукашенко шокував погрозами в день виборів в Білорусі

Будете відповідати - Лукашенко шокував погрозами в день виборів в Білорусі
Джерело:  online.ua

Вибори в Білорусі відбулися. Про це 9 серпня повідомила голова ЦВК Лідія Єрмошина, яка уточнила, що явка виборців на даний момент складає 54%. При цьому, як стверджують в ЦВК, на достроковому голосуванні, яке відбулося 4-8 серпня, проголосувала рекордна кількість виборців - понад 41%. На президентських виборах вже проголосував і діючий білоруський лідер Олександр Лукашенко, який править країною вже 26 років і планує продовжити своє президентство на наступний термін. Після цього він відповів на питання журналістів, через яких звернувся до своїх суперників і представників опозиції, передає ONLINE.UА з посиланням на пресслужбу білоруського лідера.

Білоруський президент запевнив, що репресій щодо прихильників опозиції не було і не буде. При цьому він попередив, що якщо опозиціонери будуть порушувати закон, то відповідатимуть.

"Ми ще м'яко відповідаємо, м'яко. І чесно вам скажу, що завжди стримував правоохоронців: "Не треба!". Повторити, що я їм сказав? "Вони нічого не варті, щоб проти них робити якісь репресії". Вибачте, що я вам відкрив цей секрет. Нічого не варті з точки зору політики", - заявив Лукашенко.

Нинішній лідер Білорусі також підкреслив, що готовий до діалогу з опонентами влади, але на провокації відповідь буде відповідною.

"Я готовий з вами особисто вести діалог. Якщо ви тенденційно починаєте себе вести, я теж це бачу. І ставлення відповідне. А якщо ви провокуєте, отримаєте у відповідь те ж саме. Ви що, хочете повалити владу, зламати щось, вколоти, образити і чекаєте, що я або хтось перед вами стане на коліна і буде цілувати пісок, по якому ви бродили? Не буде цього", - попередив Лукашенко.

Говорячи про протести в Білорусі напередодні виборів, Лукашенко зазначив, що ситуація може і далі загострюватися. Президент Білорусі вважає, що її не можна недооцінювати, але при цьому він переконаний, що немає ніяких підстав для того, щоб країна з завтрашнього дня була втягнута в хаос або якесь протиборство, протистояння або якусь громадянську війну.

Важливо відзначити, що в день виборів в Білорусі жителі країни скаржаться на проблеми з інтернетом - з ранку в соцмережах користувачі повідомляють, що месенджери, зокрема Telegram, працюють з перебоями, а також утруднений доступ до YouTube. У штабі кандидатки в президенти Білорусі Світлани Тихановської, яка вважається головною конкуренткою Лукашенко, заявили про затримання семи осіб з команди напередодні і в день голосування на виборах.

Нагадаємо, на президентський пост в Білорусі в 2020 році претендують п'ятеро людей, включаючи чинного главу держави Олександра Лукашенка, який беззмінно керує країною 26 років. Серед кандидатів: дружина затриманого блогера Світлана Тихановська, опозиціонер Андрій Дмитрієв, бізнесмен Сергій Черечень і екс-депутат парламенту Анна Канопацька. Також в бюлетенях є графа "Проти всіх".

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що вибори в Білорусі 9 серпня почалися з резонансного скандалу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?