Гейтс попередив весь світ про небезпеку вакцини від COVID-19 для людей
Категорія
Світ
Дата публікації

Гейтс попередив весь світ про небезпеку вакцини від COVID-19 для людей

Гейтс попередив весь світ про небезпеку вакцини від COVID-19 для людей
Джерело:  online.ua

Найбагатша людина планети і засновник Microsoft Білл Гейтс попередив весь світ про небезпеку вакцини від COVID-19. Він вважає, що для здоров'я людей можуть бути вкрай небезпечними препарати, якими найближчим часом почнуть вакцинувати в деяких країнах, наприклад, в Китаї і Росії. На думку Гейтса, без належного тестування ці вакцини можуть викликати серйозні побічні ефекти. Зокрема, він вважає, що необхідно перевірити поєднання препарату від COVID-19 з деякими аутоімунними захворюваннями. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на The Wired.

"Б'юся об заклад, що десь у світі з'являться вакцини без повної нормативної перевірки, які будуть доступні великій кількості пацієнтів. Подібне може статися в Китаї або в Росії. Але незалежно від результатів третьої (останньої) фази випробувань вакцини буде потрібно три-чотири місяці тільки на те, щоб виявити її побічні ефекти", - попередив Гейтс.

Засновник Microsoft переконаний, що в "гонці за вакциною" уряди деяких країн можуть схвалити і приступити до виробництва небезпечного і неефективного препарату. Він нагадав, що всі створювані зараз вакцини проти коронавіруса потребують ретельної перевірки і перш ніж запускати масову вакцинацію людей необхідно переконатися в їх безпеці.

Важливо відзначити, що глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус раніше підтверджував, що на сьогодні в світі проходять розробки декількох вакцин проти коронавіруса. Однак поки невідомо, чи стане одна з них дійсно ефективною в боротьбі зі збудником COVID-19, і це, за словами чиновника, важливо розуміти. Але, не дивлячись на відсутність вакцини проти коронавіруса в світі, одні з найбагатших країн вже "зарезервували" чималу кількість доз. Після того, як вакцину можна буде масово застосовувати, ймовірно, що ряд "бідних" країн виявляться "останніми в черзі". Іноземні експерти підрахували, що на 7,8 мільярда людей доз може не вистачити. Однак український лідер Володимир Зеленський впевнено заявляє, що нУкраїна повинна бути однією з перших, хто отримає вакцину від коронавіруса.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Білл Гейтс попередив весь світ, що пандемія коронавіруса може бути не останньою  кризою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?