НБУ повідомив чудові новини українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ повідомив чудові новини українцям

НБУ повідомив чудові новини українцям
Джерело:  online.ua

НБУ повідомив українцям відмінну новину - регулятор вирішив спростити обмін зношених купюр в Україні. Вже з 1 вересня українці зможуть обміняти купюри пошкоджені вогнем, водою, різними рідинами або хімікатами, розрізані або розірвання банкноти в будь-якому українському банку - раніше цим могли займатися тільки уповноважені банки. Про нові правила поводження зношених купюр повідомляє ONLINE.UА з посиланням на прес-службу НБУ.

"Регулятор уточнив визначення ряду ознак зносу і пошкодження банкнот і визначив, що приймати і передавати значно зношені банкноти для дослідження в центральний банк можуть не тільки уповноважені банки, але і всі інші українські банки. Відповідні норми містить постанову Правління Національного банку України від 31 липня 2020 № 114 "Про затвердження Змін до Правил визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних і обігових монет національної валюти України", який вступає в силу з 1 вересня 2020 року ", - йдеться в повідомленні НБУ.

Нагадаємо, з 1 серпня регулятор вирішив спростити процедуру зняття готівки з платіжних карт на касах магазинів, ресторанів і кафе. Правда, перевести в готівку гроші українці зможуть тільки в тих магазинах і закладах, які застосовують реєстратори розрахункових операцій (РРО).

Важливо додати, що з 28 квітня в Україні почали діяти нові правила фінансового моніторингу за операціями населення і бізнесу в Україні. Закон про фінансовий моніторинг частково вносить зміни в фінансові операції і боротьбу з офшорами. Згідно з нововведеннями, тепер українцям при проведенні деяких банківських операцій доведеться проходити ідентифікацію та верифікацію. Йдеться про операції на суму 400 000 гривень та більше чи іншої валюти, металу або активу в еквіваленті. Для українців при переказі грошей з картки на картку і поповненні банківського рахунку нічого не змінилося.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, НБУ невідкладно звернувся до українців з попередженням. У регуляторі розповіли про приховану небезпеку нульових кредитів і закликали громадян країни бути обережними при укладанні договорів з банками, так як потім захистити свої права можна буде тільки через суд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?