Євросоюз несподівано для всіх почав захищати Путіна - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз несподівано для всіх почав захищати Путіна - що сталося

Євросоюз несподівано для всіх почав захищати Путіна - що сталося
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу раптово почала допомагати команді канцлерки Німеччини Ангели Меркель в захисті скандального газопроводу Північний потік-2, по якому Росія має намір постачати газ в Європу в обхід України. Офіційний Брюссель вже почав розробляти механізм, який дозволить команді президента РФ Володимира Путіна і країнам ЄС обходити санкції США, якими Вашингтон намагається заблокувати будівництво трубопроводу, який викликав розкол між провідними країнами світу. Про це повідомив посол ЄС в Росії Маркус Едерер, передає ONLINE.UА з посиланням на Інтерфакс.

"Що до заходів у відповідь, Європейська Комісія працює над" Комюніке про заходи щодо посилення фінансового та економічного суверенітету ЄС ". Очікується, що воно буде опубліковано до кінця року і, крім інших завдань, закладе основу для посиленого механізму санкцій, який також підвищить стійкість ЄС до дії екстериторіальних санкцій третіх країн", - повідомив Едерер.

Представник Євросоюзу підкреслив, що в ЄС єдина позиція з цього питання і її вже раніше оприлюднив верховний представник ЄС Жозеп Боррель. Едерер нагадав, що в Брюсселі глибоко стурбовані тим фактом, що "США все частіше застосовують санкції або загрожують їх застосуванням щодо європейських компаній і інтересів".

"ЄС вважає, що екстериторіальне застосування санкцій суперечить міжнародному праву. Європейська політика повинна визначатися в Європі, а не третіми країнами", - нагадав посол ЄС слова Борреля.

Нагадаємо, Держдеп США включив Північний потік-2 і Турецький потік в список проектів, на які поширюється закон США про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій (CAATSA). Нещодавно офіційно стало відомо, що санкції увійшли в план оборонного бюджету Штатів на наступний фінансовий рік, який починається з 1 жовтня. Згідно з останніми даними, документ передбачає введення санкцій відносно іноземних осіб та компаній, які сприяють оренді, продажу та надання судів, що здійснюють будівництво газопроводів.

Команда Ангели Меркель у відповідь готує потужний санкційний удар по США і загрожує залучити до нього країни ЄС, на які канцлерка готова чинити тиск. Трамп у відповідь на це чітко дав зрозуміти, що продовжити домагатися блокування будівництва скандального газопроводу і при цьому тиск він буде надавати не тільки на команду російського президента Володимира Путіна, а й на офіційний Берлін. Трамп уже підтвердив, що скоротить чисельність американських військ в Німеччині, так як США не збираються захищати Берлін від Росії поки німецька влада платять Москві мільярди доларів за енергію.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що команду Меркель несподівано для всіх закликали допомогти Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?