МОЗ оновив карантинну карту в Україні - які області не можуть послабити обмеження
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ оновив карантинну карту в Україні - які області не можуть послабити обмеження

МОЗ оновив карантинну карту в Україні - які області не можуть послабити обмеження
Джерело:  online.ua

Кількість хворих на коронавірус в Україні продовжує стрімко зростати, тому МОЗ 9 серпня знову оновив карантинну карту, в якій позначені області країни, які не готові до ослаблення карантину. За підсумками епідситуації минулого тижня послабити карантин дозволили Чернігівської області, але в "червоний" список потрапила Львівська область. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на прес-службу МОЗ.

Карантин з 10 серпня заборонили послаблювати в наступних містах і областях:

  • Київ і Київська область (перевищена динаміка захворюваності коронавірусів);

  • Волинська, Рівненська та Івано-Франківська області (перевищено відсоток виявлення хворих);

  • Львівська область (висока завантаженість ліжок);

  • Одеська та Харківська області (перевищені динаміка і відсоток виявлення хворих);

  • Чернівецька область (висока завантаженість ліжок і перевищені динаміка і відсоток виявлення хворих).

Нагадаємо, з 1 серпня карантин в Україні діє за новими правилами. Країну розділили на чотири зони за ступенем небезпеки поширення коронавируса. У кожній з них діє певний ряд обмежень. Нові правила карантину почали діяти з 3 серпня. Рішення про розподіл країни на зони будуть переглядати щотижня.

Важливо відзначити, що ситуація з коронавірусів в Україні погіршується, на що гнівно відреагував глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов. Він пов'язує зростання захворюваності з легковажним ставленням українців до карантинних обмежень. Тому чиновник вирішив звернутися до уряду з проханням посилити контроль за дотриманням громадянами обмежувальних заходів. Степанов зазначив, що розуміє непопулярність таких радикальних кроків, але підкреслив, що влада повинна це зробити заради здоров'я і життя українців.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що 9 серпня в Україні зафіксували 1199 нових випадки зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 80949 осіб, з них 1897 людей померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Уже 43972 українця змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 35080 українців продовжують хворіти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?