Потрібно вже негайно - до Олени Зеленської звернулися з невідкладною вимогою
Категорія
Україна
Дата публікації

Потрібно вже негайно - до Олени Зеленської звернулися з невідкладною вимогою

Потрібно вже негайно - до Олени Зеленської звернулися з невідкладною вимогою
Джерело:  online.ua

10 серпня Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова звернулася з нагальною вимогою до першої леді України Олені Зеленської. Омбудсмен закликала дружину президента взяти під особистий патронат дітей бранців Кремля, щоб вони не відчували браку уваги і турботи, поки їх батьки перебувають в полоні агресора. Денисова також звернулася до президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Вона попросила терміново розробити і подати на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо врегулювання правового статусу і соціального захисту осіб, незаконно позбавлених волі в результаті збройної агресії проти України, а також членів їх сімей і затвердити відповідну державну соціальну програму. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на сторінку чиновниці в соцмережі.

"Прошу першу леді України Олену Зеленську взяти під особистий патронат кожну таку родину. Також прошу наших громадян, правозахисників, волонтерів та громадських активістів, які перебувають на тимчасово окупованій території Криму, скоординувати зусилля в підтримці таких сімей в побуті, зокрема в організації дозвілля дітей в місцях їх компактного проживання. Діти українських політв'язнів повинні мати гідне дитинство! Наша спільна мета - зробити все, щоб вони не відчували браку уваги і турботи, поки їх батьки перебувають в полоні агресора! ", - йдеться в зверненні Денисової.

Омбудсмен також закликала міжнародні урядові та неурядові організації, зокрема Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні, надати гуманітарну допомогу кремлівським бранцям і сприяти посиленню боротьби на міжнародній арені за звільнення їхніх батьків. Денисова підкреслила, що на даний момент 133 громадянина України, в тому числі 97 кримських татар, переслідуються РФ з політичних мотивів. При цьому 112 українців незаконно утримують на території РФ і тимчасово окупованого Криму, інших обмежили в пересуванні. З них 71 - є батьками 188 неповнолітніх дітей.

"Особливої уваги і турботи вимагають 11 важкохворих дітей. Їм потрібна висококваліфікована медична допомога. Зокрема, діти двох, обмежених в пересуванні політв'язнів - кримських татар, які потребують такої допомоги вже негайно", - додала Денисова.

Нагадаємо, Олена Зеленська веде активну соціальну діяльність, спрямовану на посилення гендерної рівності в країні і на захист дітей. Зокрема, нещодавно Кабмін підтримав її ініціативу про приєднання України до міжнародного "Партнерства заради миру Біарріц" по встановленню рівності жінок і чоловіків.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Зеленський запропонував закріпити обов'язки своєї дружини і першої леді України в законодавстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?