Путін несподівано висловився про Лукашенка й вибори - що варто знати
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін несподівано висловився про Лукашенка й вибори - що варто знати

Путін несподівано висловився про Лукашенка й вибори - що варто знати
Джерело:  online.ua

Вибори президента Білорусі відбулися в неділю, 9 серпня, перемогу передбачувано отримав Олександр Лукашенко. Російський колега Володимир Путін виступив із заявою на тлі голосування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські ЗМІ.

Президент РФ привітав Лукашенка з перемогою. Він відправив йому телеграму з цього приводу.

За словами Путіна, розвиток відносин Москви та Мінська — це буквально запит двох братських народів, їхні "корінні інтереси".

Російська сторона сподівається на подальше будування взаємовигідних відносин з Білоруссю.
Слід зауважити, російський президент став другим світовим лідером, який фактично визнав перемогу Лукашенка. Першим став китайський лідер Сін Цзіньпін.

Прокоментував вибори в білорусі й президент України Володимир Зеленський. Утім, його заява суттєво відрізняється від реакції Путіна. Той не привітав Лукашенка, однак закликав білорусів не допустити насилля й розколу.

"Тільки взаєморозуміння між усіма сторонами здатне зберегти незалежність країни та забезпечити її подальший рух до свободи та демократії. В іншому разі ескалація насильства наростатиме, а це загрожує надзвичайно гіркими наслідками. На мій погляд, зараз у такому діалозі мають бути зацікавлені обидві сторони – і уряд, і суспільство, що протестує", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, Лукашенко отримав понад 80% голосів на виборах.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруська влада зважилася на шокуюче зізнання та публічно визнала, що силовики застосовували зброю проти протестувальників. Офіційний Мінськ переконує, що був змушений вдатися до таких заходів. З такою гучною заявою виступила речниця МВС Білорусі Ольга Чемоданова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?