Знущаються над людьми - росіяни в шоці від чергового скандального випаду Росії проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Знущаються над людьми - росіяни в шоці від чергового скандального випаду Росії проти України

Знущаються над людьми - росіяни в шоці від чергового скандального випаду Росії проти України
Джерело:  online.ua

Команда президента Росії Володимира Путіна цинічно реагує на кожну заяву українського лідера Володимира Зеленського, тому його реакція на масові протести в Білорусі не залишилася непоміченою в Кремлі. У МЗС РФ вирішили знову дорікнути президента України за невиконання Мінських домовленостей на Донбасі, які, втім, проросійські бойовики в ОРДЛО і не збиралися виконувати. Зокрема, скандальна спікерка дипвідомства РФ Марія Захарова заявила, що "не українським політикам з їх сумним досвідом держпереворотів і розвалу країни що-небудь радити" білоруським властям, які зіткнулися з серйозною кризою. Але її швидко поставили на місце росіяни, нагадавши, що в Росії твориться таке беззаконня, якого немає в жодній країні світу. Громадяни РФ вважають, що в Кремлі не знають, що таке демократія, якої дотримуються в Україні, і вже точно не Москві давати поради іншим країнам з її досвідом фальсифікації виборів і організації збройних заколотів в суверенних країнах. Таку жорстку відсіч Захарової росіяни дали під її постом в соцмережі, в якому вона дорікнула Зеленського за його поради Лукашенко, передає ONLINE.UА.

"Золоті слова українського президента! Як же вони добре описують ситуацію, тільки не в сусідній країні, а в своїй власній. Як просунулося б виконання «Мінських домовленостей», якби ця заява Зеленського стосувалася б України, а не Білорусії, яка розбереться сама, як їй жити ", - вважає представниця російського МЗС Захарова.

Цей скандальний випад проти України обурив в першу чергу самих росіян, які недавно спостерігали, як проходять вибори і голосування в Росії за кремлівським сценарієм. Вони вважають, що російська влада, як ніхто інший, не має права давати оцінку ситуації в Білорусі.

"Замість того, щоб кивати на Київ - теж потрібно б обернутися на беззаконня у власній країні. І на те, як органи державної влади знущаються над людьми", "Тільки Україну помічаємо, а що у нас твориться ми не бачимо", "Санкції за невиконання мінських угод ввели тільки щодо Росії. Чому про це не говорите. Згідно з другим пунктом ви повинні відвести своє важке озброєння. Чому не кажете що робить Торнадо С і інша ваша техніка на Донбасі "," Якби Росія не сунула свій брудний ніс в Україну, то українці розібралися б і без сопливих "," Зате є що порадити російським політикам з їх досвідом фальсифікації виборів. Правда? "," О, так, забавно чути поради країни, яка має досвід організації заколотів в суверенних країнах, щоб використовувати ситуацію для захоплення сусідніх територій ", - коментують росіяни цинічна заява Захарової на адресу Зеленського.

Як відомо, за даними офіційного екзит-полу, Олександр Лукашенко, який балотується на шостий термін, набрав 79,7% голосів, його основна опонентка Світлана Тіхановском - 6,8%. За результатами екзит-полу на 21 закордонній виборчій дільниці на виборах президента Білорусі, у Тіхановском на цих виборчих дільницях 81,57%, у Лукашенка 5,89%. Тіхановском заявила, що буде в судах відстоювати голоси виборців.

Після оголошення попередніх результатів виборів в Білорусі по країні прокотилася хвиля масових протестів. Тисячі білорусів вийшли на вулицю, протестуючи проти чинного президента Олександра Лукашенка, який беззмінно править країною вже 26 років і якого на Заході називають "останнім диктатором Європи". До їх розгону залучили ОМОН - зокрема автозак силовиків в'їхав у натовп протестуючих, а силовики стріляли по мітингуючих гумовими кулями і застосовували сльозогінний газ тасвітло-шумові гранати. Правозахисник повідомили про одного загиблого, але в МВС Білорусі цю інформацію спростовують. Також відомо, що в ході протестних акцій затримані вже більше трьох тисяч осіб.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Зеленський відреагував на масові протести в Білорусі, які виникли там після виборів президента. Він закликав білоруського колегу Олександра Лукашенка проявити терпимість до мітингувальників і відмовитися від вуличного насильства, до якого вдалися білоруські силовики при розгоні демонстрантів. Зеленський вважає, що вихід з кризової ситуації можна знайти тільки через діалог і громадське взаємодія. Президент України попередив Лукашенко, що в разі ескалації насилля буде наростати, а це загрожує дуже гіркими наслідками. Зеленський підкреслив, що особисто зацікавлений в тому, щоб Білорусь була по-справжньому незалежною і демократичною країною з сильною економікою і стабільними суспільними відносинами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?