У США повідомили чудові новини українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

У США повідомили чудові новини українцям

У США повідомили чудові новини українцям
Джерело:  online.ua

Навесні через пандемію коронавіруса міграційна служба США, як і інших країн світу, тимчасово призупинила свою діяльність. Сотні українських студентів, які здобувають освіту в коледжах і вишах Америки опинилися під загрозою, так як офіційний Вашингтон почав пропонувати заборонити іноземним студентам в'їжджати в країну до закінчення пандемії, яка може тривати кілька років. В результаті в США виникли студентські протести, а деякі вузи стали подавати позови до суду, вимагаючи скасувати обмеження для учнів з інших країн, включно з Україною. 10 серпня стало відомо, що Посольство США в Україні відновило надання студентських віз. Правда, обмеження у видачі інших типів в'їзних віз поки залишаються в силі. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на прес-службу дипвідомства.

"Посольство США в Україні відновило надання неімміграційних візових послуг в обмеженому обсязі - тільки для студентів. Ми відновимо надання послуг з отримання інших типів віз, тільки у нас з'явиться така можливість", - йдеться в повідомленні дипломатів.

Після цього рішення, українські студенти зможуть безперешкодно повернутися до навчання в США, а ті студенти, які залишалися в США під час карантину можуть не переживати про депортацію.

Як відомо, США заборонили в'їзд іммігрантів до країни на період карантину, але цю заборону можуть продовжити назавжди навіть після завершення пандемії коронавіруса. Білий дім вже розглядає наступні заходи, які обмежать програми тимчасового працевлаштування мігрантів, так як скорочення рівня імміграції вигідно для американських робітників. І хоча дія указу не поширюється на іммігрантів, які вже живуть, працюють і хочуть залишитися в США законним способом, введена Білим домом міра блокує інші категорії іммігрантських віз, зокрема, візу по возз'єднанню родини.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в США вирішили жорстко обмежити видачу робочих віз іноземцям. Зокрема, обмежена видача віз типу H1-B, які видаються висококваліфікованим працівникам, і H2-B (сезонна робоча віза).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?