Влада повинна прийняти - в ЄС поставили жорсткі вимоги режиму Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада повинна прийняти - в ЄС поставили жорсткі вимоги режиму Лукашенка

Влада повинна прийняти - в ЄС поставили жорсткі вимоги режиму Лукашенка
Джерело:  online.ua

Президент Олександр Лукашенко отримав резонансну перемогу на білоруських виборах, однак в Євросоюзі дорікнули умовами голосування. Федеральний уряд Німеччини вважає президентські вибори недемократичними. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву речника Бундестагу Штеффена Зайберта.

За його словами, білоруська влада порушила навіть мінімальні стандарти голосування.

"Очевидно, що під час президентських виборів там не дотримувалися мінімальні стандарти демократичних виборів. На наш погляд, це неприйнятно... Численні повідомлення про систематичні порушення гідні довіри. У зв'язку з цим викликає великий жаль, що Білорусь не надала жодної можливості працювати спостерігачам ОБСЄ", - наголосили в уряді.

Також Зайберт пояснив, незабаром представники Євросоюзу складуть спільну позицію щодо резонансних подій в Білорусі.

"Політичне керівництво країни повинно прийняти волю народу", - додав він.

Нагадаємо, на виборах президента Білорусі 9 серпня були присутні лише спостерігачі від влади й представники СНД. Виборчі дільниці буквально закрили від чужого ока.

Згідно з попередніми результатами, Лукашенка підтримали понад 80% виборців. Опозиціонерка Світлана Тихановська - 9,9%.

Після закриття дільниць у країні почалися заворушення. Вони призвели до 3 тисяч затримань, чисельних сутичок з силовиками та навіть загиблих. Факт смерті на акціях спростовує Мінськ.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруська опозиція на тлі завершення виборів президента виступила з гучною заявою. Кандидатка Світлана Тихановска оголосила про невизнання підсумків голосування, які розкрила Центральна виборча комісія країни. Водночас вона закликала утриматися від сутичок на акціях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?