Вже з 10 серпня - Кабмін прийняв екстрене рішення через ситуацію в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже з 10 серпня - Кабмін прийняв екстрене рішення через ситуацію в Україні

Вже з 10 серпня - Кабмін прийняв екстрене рішення через ситуацію в Україні
Джерело:  online.ua

У понеділок, 10 серпня, глава уряду Денис Шмигаль провів позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому було вирішено з сьогоднішнього дня посилити контроль за дотриманням карантину в Україні. Це радикальне рішення було прийнято в зв'язку з з погіршенням епідемічної ситуації в країні, так як останній тиждень в Україні встановлюються абсолютні антирекорди по захворюваності на коронавірус. Також Шмигаль доручив провести епідемічні розслідування і збільшити число місць в лікарнях для прийняття хворих. Звітність про проведені перевірки щодо дотримання карантинних правил Націполіцію зобов'язали робити щодня. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на прес-службу Кабміну.

"Уряд вводить щоденну роботу державної комісії ТЕБ та НС і посилює заходи контролю за дотриманням правил карантину. До 15 вересня 2020 року кількість щоденних ПЛР-тестів має збільшитися до 30 000. Також повинна бути введена категоризація тестованих осіб. Національної поліції щодня під час засідання Комісії надавати звітність про проведені перевірки щодо дотримання карантинних правил. Міністерству цифровий трансформації щодня надавати інформацію про кількість установок додатка «Дій вдома» ", - повідомив про рішення Кабміну Шмигаль.

Також уряд доручив Міністерству охорони здоров'я активізувати роботу щодо збільшення кількості ліжкомісць з підведеним киснем в лікарнях другої хвилі прийому хворих COVID-19. Шмигаль уточнив, що зараз в таких лікарнях є 10,3 тис. ліжко-місць, а також 1442 апаратів штучної вентиляції легенів.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на засіданні в свою чергу уточнив, що, за станом на сьогодні, на самоізоляції знаходиться більше 28 тисяч активних хворих COVID-19 і майже 100 тисяч контактних осіб.

"В середньому, на кожен випадок ми маємо по 4-5 контактних осіб. Важливо, щоб всі без винятку люди, які є контактними, перебували на самоізоляції відповідно до встановлених правил через використання програми «Дій вдома»", - підкреслив глава МОЗ.

Нагадаємо, 10 серпня в Україні зафіксували 1008 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 81 957 осіб, з них 1922 осіб померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Уже 44359 українця змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 36063 українців продовжують хворіти.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що з 8 серпня Кабмін перейшов на надзвичайний режим роботи через стрімке погіршення епідемічної ситуації з коронавірусом в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?