Сподівання здійснюються - з Донбасу прийшли хороші новини
Категорія
Україна
Дата публікації

Сподівання здійснюються - з Донбасу прийшли хороші новини

Сподівання здійснюються - з Донбасу прийшли хороші новини
Джерело:  online.ua

З 27 липня на Донбасі почало діяти перемир'я, яке проросійські бойовики безсоромно порушують провокаціями. Але в Міноборони України оцінюють ситуацію як стабільну і відзначають, що в цілому перемир'я зберігається, а це виправдовує надії РНБО на те, що вдасться ухвалити важливі рішення в сфері національної безпеки і оборони. Про це йдеться в повідомленні РНБО 10 серпня, передає ONLINE.UА з посиланням на прес-служба відомства.

"На відміну від багатьох раніше оголошених припинень вогню, які налічували кілька днів, сьогодні триває вже п'ятнадцятий день перемир'я без пострілів з важкого озброєння і бойових втрат. Надії, що досягнуті тристоронні контактною групою домовленості і надалі будуть виконуватися, підкріплюються щоденними даними, обробленими програмно -аппаратноє комплексом СОТА, що дозволяє проводити комплексний аналіз для підготовки і прийняття рішень у сфері національної безпеки і оборони ", - прокоментували ситуацію на Донбасі в РНБО.

У Міноборони підтвердили, що ситуація в зоні ООС повністю контрольована, а залучені до неї українські воїни продовжують виконувати завдання за призначенням. При цьому в оборонному відомстві визнали, що напередодні проросійські бойовики 4 рази порушили режим тиші. Увечері 9 серпня провокаційні постріли зі стрілецької зброї були зафіксовані в районі Новозванівки, що на Луганському напрямку, і на підступах до Мар'їнці, що на Донецькому напрямку.

"Підрозділи Об'єднаних сил були готові адекватно реагувати на можливі небезпечні дії противника. У той же час, не дивлячись на те, що неприцільні постріли не загрожували життю і здоров'ю особового складу, наші воїни вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об'єднаних сил не було. З початку поточної доби, 10 серпня, до полудня на всіх ділянках відповідальності українських підрозділів зберігалася тиша, обстрілів з боку збройних формувань РФ не зафіксовано ", - підкреслили в Міноборони.

Нагадаємо, що з півночі 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного і всеосяжного припинення вогню, про який домовилися на засіданні Тристоронньої контактної групи. Однак проросійські сили відразу ж його порушили, у чому, за традицією, звинуватили українських воїнів.

Кілька днів тому з Донбасу повернувся президент України Володимир Зеленський, який знаходився в зоні ООС і особисто ознайомився з ситуацією на Донбасі. За результатами візиту український лідер повідомив, що режим перемир'я на Донбасі дійсно працює. За його словами, вже більше десяти днів на передовій не чути обстрілів, що, за його словами, підтверджують і українські воїни.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Зеленський виступив з важливою заявою про Донбас. Він поділився з українцями своєї неймовірною радістю від того, що ситуація на Донбасі стабілізується.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?