Це б мало не здалося - Лукашенко зважився на гучне зізнання
Категорія
Світ
Дата публікації

Це б мало не здалося - Лукашенко зважився на гучне зізнання

Це б мало не здалося - Лукашенко зважився на гучне зізнання
Джерело:  online.ua

Білоруська влада звинуватила протестувальників Мінська у спробі захопити Палац Незалежності. Президент Олександр Лукашенко особисто заявив про іноземне керування цими діями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

За його словами, закордонні куратори керували акціями в ніч на 10 серпня за великі гроші. Самі протестувальники цього не усвідомлювали.

"Але якщо у 200 м від Палацу Незалежності збирають натовп, і телефоном ми чуємо: нам треба тисяч 100, щоб йти на штурм Палацу Незалежності... Яка реакція буде правоохоронних органів? Це добре, що ОМОНівці утримали", - стверджує Лукашенко.

Він додав, якби натовп дійшов до Палацу Незалежності, була б інша ситуація, оскільки там працює Служба безпеки.

"І це б мало не здалося. Тому треба сказати дякую цим хлопцям — ОМОНівцям — вони їх вберегли від критичного кроку. Ситуація була не катастрофічною, але дуже небезпечною для людей, яких штовхнули на вулиці", - додав президент.

Нагадаємо, тисячі людей вийшли на протести в білоруських містах після закриття виборчих дільниць після 20:00 напередодні. Вони виступили проти спроб Лукашенка утримати владу через непрозорі вибори — на голосуванні не було жодних іноземних чи альтернативних спостерігачів, лише представники уряду.

В МВС країни звітували про затримання 3 тисяч людей за підсумками акцій. Інформацію про використання гумових куль чи іншої зброї влада спростовувала, однак згодом визнала — силовики йшли на такі крайні заходи, однак у виняткових ситуаціях.

Як повідомляв ONLINE.UA, скандал навколо виборів нового президента Білорусі, які відбулися 9 серпня, продовжує набирати обертів. 10 серпня з новою резонансною заявою виступив чинний білоруський лідер Олександр Лукашенко — він почав скаржитися, що до мітингів невдоволених попередніми результатами виборів, на яких він переміг, причетні "ляльковики" з Чехії, Польщі, України та інших країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?