Потребуємо допомоги - у Мінфіні вразили заявою про стан економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Потребуємо допомоги - у Мінфіні вразили заявою про стан економіки

Потребуємо допомоги - у Мінфіні вразили заявою про стан економіки
Джерело:  online.ua

Український уряд може отримати упродовж 2020 року додатковий пакет допомоги від Світового банку, Міжнародного валютного фонду та Євросоюзу. Загальний обсяг кредитів складатиме понад 3,3 мільярда доларів США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Kyiv Post.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, Світовий банк може надати 700 мільйонів доларів, МВФ - 1,4 мільярда, ЄС — ще 1,2 мільярда.

Наразі українська економіка має показник дефіциту бюджету в 7,5%. Це дорівнює 1,4 мільярда доларів у грошовому еквіваленті. Цю суму Київ не здатний профінансувати самостійно.

"Ми все ще зростаємо як країна і, очевидно, потребуємо допомоги", - пояснив Марченко.

Водночас міністр додав, у Кабінеті міністрів зацікавлені у зміні формату співпраці Києва з МВФ. Українська сторона повинна звести до мінімуму залежність від іноземних кредиторів.

Наразі протягом 2020 року Україна вже отримала 500 мільйонів від ЄС, 2,1 мільярда доларів від МВФ, а також 50 мільйонів доларів від Світового банку.

Тим часом у світі продовжує поширюватися коронавірусу COVID-19. Пандемія спричинила надзвичайно потужну світову кризу, головним чинником якої став глобальний та жорсткий карантин. Країни ще не повністю відновили рух через власні кордони.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні почався найглибший спад економіки з часів анексії Росією Криму та початку військового конфлікту на Донбасі, які привели до падіння в другому кварталі 2015 року на 14,5% в річному численні.

У другому півріччі 2020 року через карантинні обмеження, введені через пандемію коронавірусу, відбудеться рекордне зниження економіки на 10% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Інші деталі прогнозу — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?