У ВООЗ вразили заявою про вакцину проти коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

У ВООЗ вразили заявою про вакцину проти коронавіруса

У ВООЗ вразили заявою про вакцину проти коронавіруса
Джерело:  online.ua

З початку пандемії коронавіруса ефективного лікарського препарату від COVID-19 медикам так і не вдалося знайти - єдиним способом перемогти інфекцію на сьогоднішній день залишається вакцина, яку розробляють у багатьох країнах світу. Але для того, щоб весь світ міг отримати цей ефективний інструмент боротьби з коронавірусом, потрібні великі інвестиції в розмірі 100 млрд доларів, з яких виділено всього 10 відсотків. Глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус б'є на сполох через те, що існує величезний розрив між засобами, необхідними для боротьби з пандемією COVID-19, і коштами, які на неї виділені. Про це він заявив 10 серпня на брифінгу в Женеві, передає ONLINE.UА.

"Тільки на вакцини буде потрібно більше 100 мільярдів доларів. Найближчі три тижні є вирішальним періодом, тому ми повинні збільшити фінансування", - заявив глава ВООЗ.

Важливо відзначити, що раніше глава ВООЗ підтверджував, що на сьогодні в світі проходять розробки декількох вакцин проти коронавіруса. Однак поки невідомо, чи стане одна з них дійсно ефективною в боротьбі зі збудником COVID-19, і це, за словами чиновника, важливо розуміти. Але, не дивлячись на відсутність вакцини проти коронавіруса в світі, одні з найбагатших країн вже "зарезервували" чималу кількість доз. Після того, як вакцину можна буде масово застосовувати, ймовірно, що ряд "бідних" країн виявляться "останніми в черзі". Іноземні експерти підрахували, що на 7,8 мільярда чоловік доз може не вистачити. Однак український лідер Володимир Зеленський впевнено заявляє, що Україна повинна бути однією з перших, хто отримає вакцину від коронавіруса.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що найбагатша людина планети і засновник Microsoft Білл Гейтс попередив весь світ про небезпеку вакцини від COVID-19. Він вважає, що для здоров'я людей можуть бути вкрай небезпечними препарати, якими найближчим часом почнуть вакцинувати в деяких країнах, наприклад, в Китаї і Росії. На думку Гейтса, без належного тестування ці вакцини можуть викликати серйозні побічні ефекти. Зокрема, він вважає, що необхідно перевірити поєднання препаратів від COVID-19 з деякими аутоімунними захворюваннями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?