Польща жорстко поставила Лукашенка на місце після його звинувачень
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща жорстко поставила Лукашенка на місце після його звинувачень

Польща жорстко поставила Лукашенка на місце після його звинувачень
Джерело:  online.ua

10 серпня президент Білорусі Олександр Лукашенко офіційно заявив, що до мітингів невдоволених попередніми результатами виборів, на яких він переміг, причетні "ляльководи" з Чехії, Польщі, України та інших країн. Цей випад не залишився без миттєвої реакції міжнародної спільноти. Так, глава польського Міністерства закордонних справ Яцек Чапутович зразу ж відповів на звинувачення та наголосив, що протести в Білорусі не є результатом впливу інших країн, як про це заявив білоруський президент Александр Лукашенко. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на TVN24.

Відповідаючи на питання про звинувачення Лукашенка на адресу Польщі, Чапутович заявив, що "це - неоднозначна заява".

"Ми вважаємо, що білоруська влада повинна розуміти, що масштаб цих протестів - це не результат впливу закордонних країн, особливо Польщі, яка бажає білоруському суспільству всього найкращого, а певне невдоволення, що проявляється в демонстраціях громадськості", - підкреслив польський дипломат.

Яцек Чапутович також пояснив, чому вважає звинувачення Олександра Лукашенка безпідставними.

"У цій заяві міститься речення щодо телефонних дзвінків з Польщі, які можуть стосуватися громадських організацій, які мають повне право підтримувати контакти з представниками білоруського громадянського суспільства, тому ми вважаємо це твердження необґрунтованим", - додав глава МЗС Польщі.

Як уже повідомлялося раніше, у ніч на 10 серпня у низці міст Білорусі відбулися масові протести громадян, невдоволених результатами президентських виборів, правоохоронці застосували силу. В результаті понад 3тисячі людей були затримані, також є чимало поранених. Згідно з попередніми даними Центрвиборчкому Білорусі, чинний президент Александр Лукашенко за результатами недільних виборів набирає більше 80% голосів виборців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що партія Володимира Зеленського "Слуга народу" підготувала звернення до команди білоруського лідера Олександра Лукашенка та закликала приєднатися до нього інших народних обранців Верховної Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?